Türkiye DAEŞ operasyonunu BM'ye bildirdi

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'e karşı düzenlenen operasyonların gerekçesini BM'ye iletti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2015 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye DAEŞ operasyonunu BM'ye bildirdi

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütü hedeflerine yönelik operasyonlarının gerekçesini Birleşmiş Milletler'e iletti.

AA'nın edindiği bilgiye göre, BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı'na gönderilen ve Suriye ve bölgede yaşananların anlatıldığı mektupta, bu krizin Türkiye'ye yönelik güvenlik riski oluşturduğu, Suriyeli sığınmacılar nedeniyle de Türkiye'nin önemli bir yükün altında bulunduğu kaydedildi.

Krizin başından beri Suriye kaynaklı saldırılar sonucu, 158 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği vurgulanan mektupta, Suriye'nin terör örgütü DAEŞ için güvenli bir barınak haline geldiği, örgütün bölgeyi eğitim, finansman ve sınır ötesi saldırı amacıyla kullandığı belirtildi.

Mektupta, Suruç'taki saldırının Türkiye'nin DAEŞ'in eylemleri konusunda açık ve yakın bir tehdit altında bulunduğunu gösterdiği, karakola yapılan saldırıda da bir astsubayın şehit edildiği kaydedildi. Ayrıca, Suriye rejiminin topraklarından kaynaklanan bu tehditleri bertaraf etmeye kabiliyet ve niyetinin olmadığı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber