YAŞ'ta en kritik atamalar sınır birliklerine

Genelkurmay Başkanı Özel'in emekliye ayrılacağı, yerine Org Akar'ın getirileceği YAŞ toplantısının 1 Ağustos'ta yapılması bekleniyor. Toplantının en önemli gündemini ise Suriye ve Irak hattındaki birliklere yapılacak komutan atamaları oluşturacak...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Temmuz 2015 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YAŞ'ta en kritik atamalar sınır birliklerine

MERİÇ TAFOLAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 1 Ağustos'ta toplanması öngörülen Yüksek Askeri Şura toplantısı için hazırlıklar tamamlandı. YAŞ'a TSK'da görevli orgeneral ve oramirallerin yanı sıra Başbakan Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül katılacak. Böylece Gönül, 2010 Yüksek Askeri Şurası'ndan 5 yıl sonra yeniden Şura toplantılarına katılacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in son Şurası olacak toplantıda, Özel'in emekli olmasıyla boşalan Genelkurmay Başkanlığı'na Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın getirilmesi bekleniyor.

Atay da emekli olacak

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay da görev süresi sona erdiğinden emekliye ayrılacak. Bu yılki toplantıda, TSK bünyesinde tek oramiral olarak görev yapan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun görev süresinin uzatılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yine kulislerde Hava Kuvvetleri Orgeneral Akın Öztürk'ün görev süresi dolmasına karşın bir yıl daha kuvvet komutanı olarak hizmet edebileceği konuşuluyor. Ancak bu olasılığın, Oramiral Bostanoğlu'nun süresinin uzatılacak olması kadar kesin olmadığı ifade ediliyor. Eğer Orgeneral Öztürk emekliye sevkedilirse, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, kuvvet komutanlığına gelecek.

Şura toplantısında terfi ve atamaların temelini Türkiye'nin güney sınırındaki hareketlilik oluşturacak. Toplantının gündeminde Suriye ve Irak sınır hattı boyunca görev yapan tugay ve tümenlere yönelik atamalar oluşturacak. 2. Ordu Komutanlığı bölgesinde bulunan ve hem IŞİD hem de PKK ile müdahale edecek olan birliklere TSK'nın en seçkin personellerinin atanacağı, bir süredir bu bölgede görev yapan deneyimli personelin bir bölümünün ise kritik süreç nedeniyle görevlerinin uzatılacağı belirtiliyor.

İzinler kalktı

Bu arada Kilis Elbeyli'de 23 Temmuz'da Astsubay Yalçın Nane'nin şehit edilmesiyle başlayan IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlarda 100'e yakın IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.Operasyonları yürüten Malatya merkezli 2. Ordu Komutanlığı ile Erzincan merkezli 3. Ordu Komutanlığı'nda tüm izinler kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber