Köprü para basıyor memuru aç geziyor

Haber Giriş : 05 Eylül 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin memurlarla yapılan pazarlıklar sırasında 'Memurların yüzde 46'ı ev sahibi yüzde 16'ı ise lojmanda kalıyor' dedi. 14 yıllık memur İhsan Bayram ise o yüzde 16 içinde yer alan memurlar arasında yani devlet lojmanında kalıyor. Karayolları'nda memur olan İhsan Bayram'ın lojmanı Dudullu'da. 2 odadan oluşan lojmanda 4 çocuğu ve eşiyle birlikte yaşıyor. Her ay maaşından lojman bedeli olarak da 25 YTL kesiliyor. Kirası ucuz gibi görünse de yaşadığı ev neredeyse yıkılmak üzere. İşin ilginç tarafı ise Bayram, lojmanda komşusu olduğu diğer memurlar gibi Bayındırlık Bakanlığı'nın kadrosunda. Ancak Türkiye'deki en büyük inşaat ihalesi veren ve kalkınmayı sağlayan bakanlığın lojmanların kapıları kırık, duvarlar boyasız ve dolaplar dökülüyor.

İhsan Bayram kira için çok cüzzi bir bir rakam ödemesine rağmen maaşının yetmediğini söylüyor. Bayram, ?Kirayı verdikten, elektrik ve suyu ödedikten sonra bize geçinmek için 250-300 YTL gibi bir para kalıyor? diyor.

ARAÇ ÇARPTI KOLU KIRILDI

İhsan Bayram zor şartlarda çalıştığını da şöyle anlatıyor:

?Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde çalıştığım gişede para birikti. Çantaya koyup merkeze götürmek için çıktım. Sağdan gelen araçlara bakarken yanlış gişeden geçen araç bana çarptı ve kolum kırıldı. Tek tesellim çantaya koyduğum 7 bin YTL'nin dağılmamış olması. Eğer o para dağılsaydı kaybolan her kuruş benden tahsil edilirdi.?

Çocuk için ayda 1 kilo kıyma ile bir tane tavuk alabiliyoruz 11 yıldır devlet memuru olan ve 750 YTL ile üç nüfus geçindiren memur Sait Tuncel'in (36) Avcılar'daki evindeyiz. Kredi kartı borcu nedeniyle uykularının kaçtığını söyleyen Tuncel'e en büyük desteği eşi Nurdan (30) Hanım veriyor. Ev hanımı olmasına rağmen parça başı evinde konfeksiyon atölyesine çalışan Nurdan Hanım'a bu sefer ?zengin mutfağını? soruyoruz. İki yıldır beyinin memleketi Tokat'a gidemediğinden yakınan Nurdan Hanım anlatıyor:

?Bizim bir tek kızımız var ve bu yıl okula başlayacak. Her memur gibi bizim mutfağımızda sebze, makarna ve patatesle dönüyor ancak Zeynep için mutlaka ayda bir kilo kıyma ile bir tavuk alıyoruz..?

İkinci çocuğu düşünüp düşünmediklerini soruyoruz bu sefer, sözü Sait Bey alıyor ve ?Biz Zeynep doğduktan sonra dedik ki ikinci çocuğu da iki yıl sonra yapalım beraber büyüsünler beş yıl geçti ve ikinci çocuğu yapamadık? diyor.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber