Milli Eğitim Müdürü'nden kadın öğretmene 'taciz' iddiası

Haber Giriş : 05 Eylül 2006 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KARS'ın Digor İlçesine bağlı Bacalı Köyü'nde stayjer kadın öğretmen olan G.D., kendisine cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle Digor Milli Eğitim Müdürü Enver Batur hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Zonguldak Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü iken, hakkındaki ?Bayan öğretmenlere tacizde bulunduğu' iddiasıyla geçirdiği soruşturmanın ardından geçen yıl Digor'a atanan Enver Batur, Digor'a eş ve çocuklarını getirmedi. İlçedeki Milli Eğitim'e ait lojmanlara yerleşen Enver Batur, aynı lojmanlarda kalan Bacalı Köyü öğretmeni G.D.'yi gözüne kestirdi. İddiaya göre Enver Batur, Öğretmen lojmanlarının 4'üncü katında oturan G.D.'yi geçen pazar günü buzdolabının çekilmesine yardım etmesi için evine çağırdı. Bekar olan G.D., Müdür Batur'un tacizine uğradı ve çığlıklar atarak evden kaçtı. Digor Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan G.D.'nin ifadesi Emniyet Amirliği'nde alındı. Digor İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Batur'un bu olaydan bir hafta önce merkez anaokulunda bulunan bir kadın öğretmene de tacizde bulunduğu ileri sürüldü. Her iki iddiayla ilgili olarak Müdür Batur, görüş açıklamak istemedi.

Öte yandan Digor İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Batur'un, Ereğli'de görevliyken hakkındaki taciz iddiaları üzerine 14 Ocak 2005 tarihli yerel gazetelerde, ?Ereğli'de eğitim- öğretim camiasında görev yapan tüm bayanlar benim bacım ve kız kardeşimdir. Hakkımda çıkan çirkin spekülasyonlar tamamiyle asılsızdır. Kimseyle söylenenler şeklinde bir ilişkim olmamıştır ve olamaz da. Bunlar tamamen beni yıpratmaya yönelik çirkin söylentilerdir'' diye açıklama yaptığı ortaya çıktı.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber