Yetiştirme yurdundan iş adamlığına uzanan yol...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, 4 yaşında verildiği yetiştirme yurdunda büyüyen reklam atölyesi sahibi Necdet Eren'in hayatı bir başarı öyküsü...

Eren geldiği noktada, 500 bin YTL sermayeli atölyesinde, 9 kişiye istihdam sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Hiçbir sosyal güvencesi olmadan rençberlik yapan babasının tren kazasında yaşamını yitirmesinin ardından, ailesi tarafından kardeşiyle birlikte yetiştirme yurduna verilen 30 yaşındaki Necdet Eren, 17 yaşına kadar hayatını burada sürdürdü.

Yurttan ayrılmasının ardından bir süre pazarcılık yapan Eren, eşiyle tanışmasının ardından kayınpederinin tamir atölyesinde 1 yıl çırak olarak çalışıp askere gitti.

Hiç bir deneyimi olmamasına karşın askerden döndükten sonra borçlanarak reklam atölyesi kuran Eren, 8 yılda işlerini ilerleterek il genelinin yanı sıra Bartın, Karabük ve Düzce gibi çevre kentlerin tabela ve araçlara reklam dizaynı işlerini yapmaya başladı.

YETİŞTİRME YURDUNA ZİYARET

Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 kardeş olduklarından babasının ölümüyle ailesinin maddi sıkıntıya düştüğünü, kendisiyle birlikte kardeşinin de yurda verildiğini söyledi.

Ailesinden ayrı çok zor günler geçirmesinin yanı sıra önemli dostluklar kurduğunu anlatan Eren, şöyle konuştu:

''Bugünlere gelmemde yetiştirme yurdunun katkısını inkar edemem. Orada kaldığım sürece hayat tecrübem arttı. Eşim ve 3 çocuğumla sık sık yurdu ziyaret ederek, kimsesiz çocuklara kendimi örnek gösteriyorum. Çünkü, azimle her şey başarılıyor.

Yurttaki gençlerin de umutsuzluğu kapılmaması lazım. İşlerimi her geçen gün büyütmeye yönelik projeler üzerinde duruyorum. Şu anda, 500 bin YTL sermayeli atölyemde 9 kişiye istihdam sağlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Kısa zamanda İstabul ve Ankara gibi büyükşehirlerde çalışmalarımı sürdürmek istiyorum. Hiçbir sermayem olmadan başladığım reklamcılıkta önemli riskler aldım. Başarıyı yakalamaktan çok mutluyum.'' Eren, en büyük idealinin işlerini büyütmesi durumunda 18 yaşını doldurarak yurttan ayrılan gençlere iş imkanı sağlamak olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber