Öğretmene deprem dersi

Dokuz Eylül Üniversitesi Ege Bölgesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi; Karaburun İlçesi'nde, öğretmenleri, depreme hazırlık eğitiminden geçirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2006 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dokuz Eylül Üniversitesi Ege Bölgesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi; Karaburun İlçesi'nde, öğretmenleri, depreme hazırlık eğitiminden geçirdi.
Karaburun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dokuz Eylül Üniversitesi Ege Bölgesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen deprem eğitimi çalışması, Karaburun'a bağlı Mordoğan FEK Çok Programlı Lisesi'nde gerçekleştirildi. Karaburun'da görev yapan öğretmenlere yönelik yapılan deprem eğitim çalışmasına katılan; Dokuz Eylül Üniversitesi Ege Bölgesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü, Deprem Uzmanı Prof. Dr. Atilla ULUĞ ve Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Coşkun SARI, Karaburun yarımadasının, Türkiye'nin en ciddi potansiyel riske sahip deprem bölgelerinden biri olduğunu, bu nedenle yarımadada yaşayan insanların, deprem bilincini kazanmalarının gerekli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Atilla Uluğ, Karaburun yarımadasını boydan boya geçen Karaburun fayının, aktif bir fay olduğunu belirterek, "Karaburun fayı, Batı Anadolu'nun potansiyel riski en yüksek olan faylarından biridir.
Tarihsel kayıtlar incelendiğinde, bu fay üzerinde yıkıcı ve tahrip edici depremlerin meydana geldiğini görmekteyiz. Gelecekte de bu fayın, ciddi bir tehlike oluşturacağını söyleyebiliriz. Bu nedenle, "Toplum afet projesi"yle ilgili olarak, başta eğitimciler olmak üzere herkesi, deprem eğitiminden geçireceğiz" dedi.
Prof. Dr. Coşkun Sarı ise zemin etüt çalışmalarının son derece önemli olduğunu, uygun zeminde uygun bina yapmanın, depremin vereceği zararı minimuma indireceğini kaydederek, "Belediyelerin, yerleşim alanlarındaki zemin etütlerini yapmaları veya yaptırmaları, depreme hazırlık açısından önemli sonuçlar doğuracaktır. Yine ayrıca, inşaat yapımlarında gereken zemin ve bina uyuşmasına dikkat edilmesi, bir zorunluluktur" diye konuştu. Karaburun İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülmecit Akkoyun da Karaburun İlçesi"nin, ciddi bir deprem bölgesi içersinde yer aldığını, ilçede depreme hazırlık açısından deprem eğitim projesi oluşturduklarını belirterek, "İlçemizde yaşayan kişilerin, deprem eğitiminden geçirilmemeleri, büyük bir eksiklik. Öğretmenlerimizi, deprem eğitiminden geçirerek, olası bir depremde, yardım gelinceye dek arama kurtarma çalışmalarında öncü rol üstlenmelerini sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber