Mersin'de kayıp çocuk alarmı

Mersin'de Ağustos ayında kaybolan 24 çocuktan haber alınamıyor. Kaybolan çocukların bulunması için hem Mersin'de hem de Türkiye genelinde çalışmaların sürüyor.

Haber Giriş : 07 Eylül 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin Emniyet Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü'nün Ağustos ayı faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre 16'sı erkek, 14'ü kız olmak üzere Ağustos ayında 30 çocuğun kaybolduğu bu çocuklardan 6'sının bulunarak ailelerine teslim edildiği ve kaybolan 24 çocuğun bulunması için Mersin ve bütün illerde çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Ayrıca Ağustos ayı içinde sokakta bulunan 14 çocuğun 6'sının Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne, 8'inin de ailelerine teslim edildiği kaydedildi.
Raporda, evden 6, yurttan kaçan 3, buluntu 5 ve kendi başına dolaşan 1 çocuk olmak üzere 15 çocuğun incelenmek üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirildiği ve ailelerinin bulunarak çocukları sokakta çalıştırmanın zararları ve suç olduğu konusunda bilgilendirilerek kendilerine teslim edildiği açıklandı.
Öte yandan raporda, Adli Büro Amirliği'nce, 45'i hırsızlık suçu olmak üzere 114 çocuk hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu ve bu çocuklardan 16'sının ise tutuklandığı kaydedildi.
Cihan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber