Uzlaştırma kurulu memuru dinledi

Hükümet ile memur konfederasyonları arasında yürütülen toplu görüşmelerde anlaşmaya varılamaması üzerine Kamu-Sen ve Memur-Sen'in başvurusu üzerine toplantıya çağrılan Uzlaştırma Kurulu, sosyal tarafları dinledi.

Haber Giriş : 07 Eylül 2006 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzlaştırma Kurulu Yüksek Hakem Kurulu Başkanı ve Yargıtay 9'uncu Daire Başkanı Osman Güven Çankaya'nın başkanlığında ve üyeler Prof. Dr. Alparslan Işıklı, Prof. Dr. Fevzi Demir, Prof. Dr. Tayfun Akgüner ve Prof. Dr. Sadık Kırbaş'ın katılımıyla toplandı. Kurul bugünkü toplantısında sosyal tarafların görüşlerini aldı.
Kamu-Sen Toplu Görüşme Sekreteri Nazmi Güzel, toplantının ardından yaptığı açıklamada, taleplerini gerekçeleriyle Kurul üyelerine anlattıklarını söyledi. Hükümetin memurları açlık sınırından kurtarmasını istediklerini ifade eden Güzel, ?Hakkımız olanı istiyoruz. Başkasının hakkını istemiyoruz? dedi. Geçen yıl en düşük memur maaşına 135 YTL zam yapılırken, bu yıl 83 YTL zam yapılmasını kabul edemeyeceklerini söyledi. Güzel, uzlaşma umudu taşıdıklarını ve uzlaşmaya açık olduklarını belirtirken, ?Uzlaştırma Kurulu'ndan çıkacak karara uyacağız? diye konuştu.
Güzel, en düşük memur maaşının 1023 YTL olmasını istediklerini de anımsattı. Güzel, toplu görüşmelerde mutabık kalınan, ancak uyuşmazlık zaptında yer alamyan bazı konulur hakkında da Uzlaştırma Kurulu üyelerine bilgi verdiklerini kaydetti.
Memur-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mürsel Turbay ise en düşük memur maaşının 1000 YTL olmasını istediklerini söyledi. Uyuşmazlık zaptında yer almayan ancak toplu görüşmelerde anlaşmaya varılan konuları gündeme getirdiklerini söyleyen Turbay, görüşmede ayrıca memurların toplu sözleşme yapabilme hakkını da gündeme getirdiklerini ifade etti. Turbay, ?Uzlaştırma Kurulu'nun görevini yerine getireceğine inanıyoruz. Tavrımızı buradan çıkacak karara bağlı olarak belireyeceğiz? diye konuştu.
Uzlaştırma Kurulu'nun cuma günü mesai saati bitimine kadar toplantılarını tamamlayarak, raporunu hazırlaması gerekiyor. Ancak bu süreye kadar çalışmalarını tamamyamaması üzerine Kurul'un toplantılarını uzatabileceği belirtiliyor. Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber