Yurt seçiminde öğrenciler 'sosyal alan' istiyor

Üniversite kayıtlarının başlaması ile birlikte bu yıl da onbinler için barınma telaşı başladı. Yetkililer yurt seçiminde reklamlar ve tanıtımlardaki vaatler konusunda uyarıda bulundu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 12 Ağustos 2015 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurt seçiminde öğrenciler 'sosyal alan' istiyor

Üniversite kayıtlarının başlaması ile birlikte on binlerce öğrenci, her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt telaşına düştü. Aileler için yurt seçiminde 'güvenlik' ön plana çıkarken, öğrenciler için yurdun sunduğu konforun yanı sıra, eğlence ve hobi alanları, lokasyon ve sunduğu diğer sosyal imkanlar öncelik haline geliyor.

Üniversite sınavlarının tamamlanması ve öğrencilerin okul kayıtlarına başlaması ile birlikte 'yurt seçimi' telaşı da başladı. Yurt seçiminde ailelerin ilk kriteri 'güvenlik' olurken, öğrenciler ise yurdun içindeki eğlence ve hobi alanlarına, arkadaş edinebilecekleri ortak alanlara ve lokasyona öncelik veriyor. Özel yurtlar, velilerin ve öğrencilerin dikkatini çekebilmek için binalarını, üstün teknolojili kamera ve güvenlik sistemleri, ortak alanlar, eğlence ve hobi alanları ile donatıyor. Bazı özel yurtlar da sinema salonu, kuaför, kuru temizleme, oda servisi, hatta havuz gibi imkanları bile öğrencileri için kullanıma sunuyor.

"YURT KALACAK DEĞİL YAŞANACAK YERDİR"

İstanbul'da öğrenci yurdu ile hizmet veren Republika Academic Aparts CEO'su Doğan Kaşıkçı, üniversite seçimi kadar, yurt seçiminin de çok önemli olduğunu belirterek, aile ve öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: Yurt kalacak yer değildir, yaşanacak yerdir. Veliler çocuklarının mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini istiyorlarsa mutlaka onların sadece yatmadan yatmaya geleceği bir yer değil, yaşayabileceği, sosyalleşebileceği bir ortam araştırmalılar. Öğrenciler, sosyal alanları geniş ve aktivitesi fazla olan yerlerde mutlu oluyor. Yurtta aradığı huzuru bulamayan öğrenciler vaktini dışarıda geçiriyor. Bu nedenle veliler ve öğrenciler gezip gördükleri yurtlarda sosyal alanlara özellikle bakmalılar.

"REKLAM VE TANITIMDAKİ VAATLER GERÇEK Mİ?"

Reklamlar ve tanıtımlardaki vaatlerin gerçek olup olmadığına dikkat etmeliler. Yurtta daha önce kalmış öğrencilerle internet üzerinden konuşup görüş almalılar. Yurttaki kablosuz internetin hızından, her gün taze yemek çıkıp çıkmadığına kadar sorgulamalılar. Güvenlik sadece kartlı kapı ve kapıya güvenlik elemanı koymak değil, aynı zamanda kamera sistemleri, erken uyarı sistemleri gibi gelişmiş teknolojileri sağlayıp sağlayarak maksimuma çıkarılabiliyor. Yurdun lokasyonu öğrencinin akşamları veya geceleri rahatlıkla yürüyebileceği, kolaylıkla ulaşım aracı bulabileceği noktalarda olmalı. Ayrıca yurtların ana arterlere ücretsiz servisleri de muhakkak sorulması gereken konular arasında yer alıyor."

İSTANBUL'UN YATAK KAPASİTESİ 75 BİN

İstanbul'da özel ve kamu olmak üzere toplam 75 bin yatak kapasitesi olduğunu belirten Kaşıkçı, İstanbul'da devlet yurtlarının yanı sıra irili ufaklı 500'ün üzerinde özel öğrenci yurt bulunduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber