150 bin genç ilk kez YURTKUR'lu olacak

Kredi ve Yurtlar Kurumu buyıl ilk kez müracaat yapan yaklaşık 150 Bin öğrenciye cevap verebilecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2015 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
150 bin genç ilk kez YURTKUR'lu olacak

KYK aile evini aratmayacak konforu sağlar...

Genel Müdür Sinan Aksu; Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun 1961 yılından itibaren öğrencilerine barınma hizmeti sunmaktadır. İlk kurulduğundan bu yana kalitesinden ödün vermeyen, her geçen gün öğrencilere sağladığı konforu artıran KYK; öğrencilere yalnızca barınma hizmeti değil; Kredi-Burs, Beslenme Yardımının yanı sıra Kişisel -Bedensel gelişimine fayda sağlayacak Sosyal-Kültürel hizmetler ve sportif etkinlikler düzenlemektedir dedi.

Öğrencilerin başvuru bilgileri e-devlet sistemiyle doğrulanmaktadır...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan AKSU; üniversite sınavı yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurtlarında konaklamak ve Burs/Kredi'den yararlanmak isteyen öğrencilerin müracaatlarda beyan ettikleri bilgilerin e-devlet üzerinden doğrulandığının altını çizerek; öğrencilere bilgilerinin doğru girilmesi hususunda titizlik gösterilmesi gerektiğini hatırlattı.

Yurt ve Burs/Kredi müracaatlarında en çok ihtiyacı olan öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Sinan AKSU, Adaleti tam tesis edebilmek için 11 ayrı Bakanlıktan gelen bilgiler doğrultusunda değerlendirme sürecini yürüttüklerini ve adaleti sağlamak konusunda çok hassas davrandıklarını belirtti.

Gerçek İhtiyaç Sahipleri Yurtlara yerleştiriliyor...

YURTKUR'UN uyguladığı bu sistemle ilk defa gerçek ihtiyaç sahipleri yurtlara yerleştirildi. Başvuru yapan öğrenciler ve ailelerinin sosyal durumları, mal varlıkları, gelir durumları ilk defa 11 kamu kurumu ile (Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Gelirler İdaresi Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu) entegre olunarak araştırıldı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere öncelik verilerek yerleştirme yapılması sağlandı.

150 bin genç ilk kez YURTKUR'lu olacak

Kredi ve Yurtlar Kurumu bu yıl mevcut yurtlarda oluşan kapasite ile yeni açılan yurtlarında kapasiteye dahil edilmesiyle ilk kez müracaat yapan yaklaşık 150 Bin öğrenciye cevap verebilecek. YURTKUR Eylül ayı itibariyle 432 Bin kapasiteyle kapılarını açacak. İnşaatları devam eden yurtların da devreye girmesiyle bu kapasite daha yukarılara çekilmiş olacak.

Engelli dostu YURTKUR

Engelli öğrenciler ile ilgili çalışmalar hakkında bir soruyu cevaplandıran KYK Genel Müdür Sinan AKSU; "Engelli öğrencilerimiz de diğer öğrencilerimiz gibi yurtlarımızda barınma imkanına sahiptir. Engelli kardeşlerimiz için yurtlarımızda çok önemli iyileştirmeler yapılmış olup yurt hayatını onlar için kolaylaştırmak adına bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kardeşlerimiz için özel olarak tasarlanan odalarımız, dolaplarımız, banyo ve lavabolarımız, yurt girişlerinde özel olarak tasarlanmış platformlarımız yer almaktadır. Ayrıca %40 ve üzeri olan engelli kardeşlerimiz Yurt ve Burs imkanlarından öncelikli yararlanmaktadır." cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber