İmralı köstebeği aynen işe iade

İmralı tutanaklarını "sızdırdığı" gerekçesiyle BDP'deki işine son verilen basın sorumlusu Ali Özgüç çözüm sürecini dolaba kaldıran terör saldırılarının ardından DBP'de sessiz sedasız işbaşı yaptı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ağustos 2015 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İmralı köstebeği aynen işe iade

Yelda GÖKDAĞ

İmralı tutanaklarını "medyaya sızdırdığı" gerekçesi ile BDP'deki işine son verilen partinin basın sorumlusu Ali Özgüç, sürecin buzdolabına kaldırılmasına sebep olan terör saldırılarının ardından yeniden işe alındı. Sessiz sedasız işbaşı yapan Ali Özgüç, HDP'den klonlanarak kurulan Demokratik Bölgeler Partisi'nin basın sorumlusu oldu. Özgüç, son yerel seçimlerde Güneydoğu'da belediye başkanlıkları kazanan DBP'nin, medya ve halkla ilişkilerini yürütecek. Özgüç'ün, DBP'nin Güneydoğu Bölgesi'nde varlık gösteren yerel yönetimler ağırlıklı bir parti olması nedeniyle, Ankara'dan çok partinin Diyarbakır teşkilatında görev yapacağı ifade ediliyor.

GÖREVE DÖN BASKISI

Ali Özgüç'ün göreve dönüşünü sağlayan adımın geçtiğimiz günlerde kuralan temasla gerçekleştiği öğrenildi. Kulislere sızan bilgilere göre, Ali Özgüç ile bağlantı kuran HDP ve DBP yönetiminin, yapılan görüşmelerin ardından "göreve dön" çağrısı yaptığı, Özgüç'ün de bu gelişme üzerine DBP'de göreve başladığı belirtiliyor.

2013 yılının Şubat ayında medyaya sızdırılan İmralı tutanakları, hükümet ile heyet arasında krize neden olmuştu. İmralı Heyeti ile Abdullah Öcalan arasında gerçekleşen görüşmeleri içeren tutanakların kendileri tarafından sızdırmadığını savunan BDP yönetimi yaptığı inceleme sonrasında metinlerin çoğaltılarak parti içinden sızdırıldığı ortaya çıkmıştı. Tespit edilen iki isim Parti Meclisi üyeleri M. Rauf Kocaman ve Resul Baykara ile partinin basın sorumlusu Ali Özgüç'ü mercek altına almıştı. Özgüç'ün görevine son verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber