Hakkari'de öğrenci ve hocalar üniversiteyi terk etti

Hakkari'yi savaş alanına çeviren PKK terör örgütü, bölgedeki eğitimi de vurdu. Terörün tırmanmasıyla Hakkari Üniversitesi'nde hoca ve öğrenciler şehri terk ettiler.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Ağustos 2015 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'de öğrenci ve hocalar üniversiteyi terk etti

Erdinç Akkoyunlu

PKK, Doğu'da hayatı felç etti. "Her ile bir üniversite" politikası kapsamında 2008'de kurulan ve şehrin ekonomisini canlandıran Hakkari Üniversitesi, terör olaylarıyla sıkıntılı günler yaşıyor. Çözüm sürecinde İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya gibi illerden 600 öğrenci alan Hakkari Üniversitesi'nde tablo, 6-8 Ekim 2014 olaylarından sonra değişmeye başladı. Öğretim üyeleri teker teker ayrılmak zorunda kaldı. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Ebubekir Ceylan, eksik kadroları kapatmak için hiçbir Profesör ve Doçenti gelmeye ikna edemedi.

Uçak seferleri yapılamadı

Üniversite'nin açılmasıyla Hakkari'nin daha da gelişmesini sağlamak amacıyla kurulan Selahaddin Eyyubi Havaalimanı da terörden etkilendi. Uçak seferleri başlayınca öğrenci ve hocaların Hakkari'ye rahat yolculuk yaparak gelmesi beklendi ama PKK'nın saldırıları nedeniyle açılan hava alanında uçak seferleri yapılamadı. YÖK'ün, 'Hoca yoksa bölüme öğrenci alamazsınız' kuralı devreye girdi. Hocası olan bölümlere de PKK terörü nedeniyle Batı illerinden başvurular bıçak gibi kesildi. Rektör Prof. Ceylan, "biz burada bilim ve barış üretiyorduk. Aynı iklimin tekrar gelmesini istiyoruz. Öğretim üyelerimiz teker teker ayrıldılar. Kimseyi zorla tutamazsınız." 8ERDİNÇ?AKKOYUNLU

HALK DA YAŞANANLARA TEPKİLİ

Terör olaylarının her şeyi alt üst ettiğini belirten Ceylan,"Hakkarili ile konuşuyorum. Onlar da yaşananlara anlam veremiyorlar. 'Ne isteniyor?' diye soruyorum. 'Hocam, biz de bilmiyoruz ne oluyor. Kan dursun istiyoruz. Öğrenci, hoca gelmeyince, bizim de canlanan ekonomimiz bozuldu' cevabını alıyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber