Rektör Aşkın'a promosyon suçlaması

Haber Giriş : 12 Eylül 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi personelinin maaşlarının yatırıldığı İş Bankası'nın üniversiteye verdiği promosyonlar kayıp. Rektör Aşkın, bankaya kirasız ATM kullandırmakla da suçlanıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın, personel maaşlarının yatırıldığı İş Bankası'nın üniversiteye verdiği promosyonların nerelere harcandığını belgeleyememekle suçlanıyor.

Aşkın'ın çete suçlamasıyla yargılandığı davanın müdahillerden YYÜ Öğretim Üyesi ve Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Davut Okçu, bankanın verdiği promosyon paralarının bir kısmının M. S. G. ve M. A. isimli şahıslara hibe edildiği iddiasıyla, dün Van Cumhuriyet Savcılığı'na Aşkın

hakkında suç duyurusunda bulundu. Yolsuzluk iddiaları, 2004 yılında İş Bankası ile imzalanan 171 no.lu 7 yıllık maaş ödeme protokolüne dayanıyor.

Protokolde ilk dikkat çeken husus, bankadan kampüs içine inşa edilen banka binası ve 2 ATM cihazı için kira alınmayışı oldu. Okçu, Rektör Aşkın'ın ve yardımcılarının devleti zarara uğrattığı ve İş Bankası'nın haksız kazanç elde ettiğini belirtti.

PROMOSYONLAR NEREDE?

Okçu'nun dilekçesinde, protokol gereği İş Bankası Van Şubesi'nden yaklaşık 550 milyar lira promosyon alındığı, bunun bir kısmının M. S. G ve M. A. isimli vatandaşlara hibe olarak verildiği, ancak gerekçesinin öğrenilemediği belirtildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber