Star Medya Grup Başkanına suikast girişimi

Star Medya Grubu başkanı Murat Sancak saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Ağustos 2015 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Star Medya Grup Başkanına suikast girişimi

Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'ın aracına ateş açıldı. Sancak olaydan yara almadan kurtuldu

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a silahlı saldırı yapıldı.

Alınan ilk bilgilere göre Hadımköy'deki bir sitedeki evinden çıktıktan kısa süre sonra Sancak' kurşun yağmuruna tutuldu.

Görgü tanıklarının ilk ifadesine göre Sancak'ın aracına 7-8 el ateş edildi. Murat Sancak olaydan yara almadan kurtuldu. Emniyet güçlerinin olay yerindeki incelemeleri devam ediyor.

24 TEMMUZ'DA BOMBA KONULMUŞTU

Star medya grubu kısa süre önce de teröristler tarafından hedef alınmıştı.

İstanbul Basın Express yolunda bulunan Star gazetesi binasına terör örgütleri tarafından 24 Temmuz'da zaman ayarlı bomba konulmuştu.

Zaman ayarlı parça tesirli

MLKP bayrağıyla birlikte bırakılan ve zaman ayarlı olduğu tespit edilen basınç tesirli bomba bomba imha uzmanlarının tarafından imha edilmişti.

ARACA ÇOK SAYIDA KURŞUN İSABET ETTİ

Araçta bulunan Sancak ve korumaları saldırıyı yara almadan atlattı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis araçlarının inceleme yaptığı araçta çok sayıda kurşun izi olduğu görüldü. Zırhlı olduğu belirtilen aracın ön cam yolcu bölümüne 4 kurşun geldiği bunlardan 2'sinin içeriye girdiği 2'sinin ise camda kaldığı kaydedildi. Polisin, delil incelemesinde kullandığı numaratörlerin çok sayıda olması dikkat çekti.

ARKADAN ÇARPIP ATEŞ ETTİLER

Alınan bilgilere göre olay şöyle gelişti:

Sancak'ın aracına bir otomobil arkadan çarptı. Bunun üzerine koruma şoför araçtan indiler ve teröristler tarafından çapraz ateşe tutuldular. İlk bilgilere göre araca 21 mermi isabet etti. Saldırı sonrasında kısa süreli bir çatışma çıktı. Çatışmanın ardından iki saldırgan olay yerinden araçla kaçtı.

MURAT SANCAK KİMDİR:

İçinde bulunduğu otomobilde silahlı saldırıya uğrayan Murat Sancak, sağlık, gayrimenkul ve teknoloji alanında faaliyet gösteren MT Grup'un yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor. MT Grup özellikle, Vera Delta yazarkasa POS ile adından söz ettirdi. MT Holding A.Ş., MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Tic. A.Ş., MT Petrolcülük ve Enerji A.Ş., MT Sağlık Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş.,MT Gayrimenkul Sağlık Dış Tic. A.Ş, Star Medya Yayıncılık A.Ş. Star Medya Ajans A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Murat Sancak, aynı zamanda Star Medya Grubu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Star Medya Grubu'ndan açıklama;

"Star Medya Grubuna yönelik son dönemde sistemli bir şekilde yapılan 'hedef gösterme çabaları' bir kez daha 'meyvesini verdi'.

Geçen ay Star Medya Grubuna bağlı 24 Televizyonu ve Star Gazetesi'nin bulunduğu binanın bahçesine bomba bırakan teröristler bu kez Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ı hedef aldı. Evinden, Star Medya Grubuna gelirken maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına maruz kalan Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Makam aracına önce çarparak durdurmaya çalışan teröristler ardından aracı çapraz ateşe tutarak hedeflerine ulaşmak istedi. Koruması ve şoförünün karşılık vermesi üzerine olay yerinden kaçan teröristlerin aranmasına devam ediliyor. Uzmanlar, saldırının sadece korkutmak amacıyla değil, araca yönelik onlarca kurşun ve bu kurşunların özellikle makam tarafına sıkılması nedeniyle amacın direk öldürmek olduğunu belirtiyor.

Gerçekleri açıklamaktan, Türkiye üzeninde oynanan gayri milli oyunları deşifre etmekten bir an bile geri durmayan Star Medya'yı bomba ile suikast tertiplemekle susturmaya çalışan terör gruplarının bu çabalarının beyhude olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Terör grupları hedeflerine bomba ile kurşun ile ulaşmak isterken, onları "motive" etmek adına, 24 Televizyonu ve Star Gazetesini açıkça hedef gösteren siyasi parti liderleri, onların uzantısı medya kuruluşları ve ruhunu satan bazı aydınlara da bir çift sözümüz var.

Türkiye'nin gayri milli unsurlara teslim edilmesini hedefleyen her türlü hamle, karşısında Star Medya Grubunu bulacaktır. Ne bomba, ne kurşunlar, ne açık ya da gizli tehditler bizi ülke sevdasından, gayri milli projeleri deşifre etmekten ve bu yönde haber yapmaktan alıkoyamayacaktır. Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın ifadesiyle "bunca vatan evladı şehit olurken bizim canımızın ne önemi var" cümlesiyle Star Medya çalışanları olarak bu tehditlerin bizi yıldıramayacağını bir kez daha hatırlatmak isteriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber