Başhekim Yardımcısı ihale verdiği şirketten 70 bin YTL'lik cipi kaptı

Haber Giriş : 13 Eylül 2006 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başhekim Yardımcısı Adnan Hut, hastanenin yemek ihalesini Atasoy adlı şirkete verdi. Hut'un eşiyle birlikte bindiği 34 JB 030 plakalı Hyundai marka cipin ise şirketin 70 bin YTL'lik hediyesi olduğu ortaya çıktı

HASEKİ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Adnan Hut ve eşi Dr. Fatma Hut'un, hastanenin yemek ihalesini alan Atasoy firmasına ait lüks bir cipi kullandığı anlaşıldı. Adnan Hut, hastanede doğrudan temin yoluyla satın almadan sorumlu başhekim yardımcısı olarak görev yapıyor. Yani ihalesiz satın almalar Dr. Hut'un sorumluluğunda. Aynı hastanenin yemek ihalesini ise Atasoy Tekstil Gıda İnşaat Turizm, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi almış. Bu şirketle Hut ailesi arasında ilginç bir bağ sözkonusu. Hut ailesinin kullandığı 34 JB 030 plakalı Hyundai marka cip yemek firmasının üzerine kayıtlı görünüyor. Hastanenin satın almadan sorumlu başhekimi Dr. Adnan Hut ve eşini dün sabah taşeron firmaya ait araçla 4 aydır her sabah olduğu gibi evinden işine gelirken fotoğrafladık.

Başhekim yardımcılarının hastanelerde nöbet tutmadıkları, döner sermayeden ise en yüksek payı aldıkları biliniyor.

SELİMPAŞA'YA BAŞHEKİM

Adnan Hut'un bir başka özelliği daha var. Dr. Hut, Haseki'deki görevinin yanı sıra Selimpaşa Devlet Hastanesi'ne kurucu başhekim olarak atandı. 1991 yılında yapımına başlanan ancak bitirilişi yılan hikayesine dönen Selimpaşa Devlet Hastanesi binasının 4 Ağustos 2006'da geçici kabulü yapıldı. Geçici kabulün ardından Haseki Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olan ve satın almada doğrudan temin yoluyla yapılan komisyonda olan Dr. Adnan Hut, Eylül'de kurucu başhekim olarak atandı. Hem Haseki Hastanesi'nden, hem de Selimpaşa Devlet Hastanesi'nden çifte maaş almaya başlayacak olan Dr. Adnan Hut, aynı zamanda 2003 Nisan ayında yapılan Yerel Genel Seçimlerde de AKP Beyoğlu Belediye Başkanı aday adayı olmuştu.

Eşi türbandan atılmıştı

SelimpaŞa Devlet Hastanesi'nin kurucu başhekimi 3 çocuk babası Dr. Adnan Hut'un, 37 yaşındaki Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı eşi Dr. Fatma Hut, 2001 yılında Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı kılık kıyafet soruşturması sonunda İstanbul Valiliği tarafından görevinden uzaklaştırıldı. 2005 yılında uzmanlığını alan Fatma Hut, mecburi hizmetini yapmadı. Adnan Hut'un Selimpaşa'ya atanmasından sonra, eş durumundan kendisi de Selimpaşa Devlet Hastanesi'nde isterse görev yapabilecek. Böylece mecburi hizmetini de burada tamamlamış olacak. Dr. Fatma Hut, uzaklaştırıldığı hastaneye karşı dava açarak yeniden göreve döndü. Fatma Hut aynı zamanda Pazartesi ve Cuma günleri Haseki Hastanesi'ne bağlı Fatih Kamu Sağlığı Merkezi'nde de çalışıyor.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber