CHP ve MHP 1 Kasım'a olumlu bakmıyor

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurulma sürecinde uzlaşmaz bir tavır sergileyen ve sunulan her samimi teklife 'hayır' diyen muhalefet, YSK'nın kendilerine sunduğu seçim takvimine de itiraz etti. Seçim takviminde yer alan 1 Kasım tarihini MHP çok erken bulurken, CHP ise 'bahar'ı işaret etti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Ağustos 2015 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP ve MHP 1 Kasım'a olumlu bakmıyor

AYFER MALLI - NUR BANU ARAS

Sandıktan çıkan koalisyon hükümeti mesajını almak istemeyen muhalefet çözümsüzlük tavrını sürdürüyor. Hükümet kurma sürecinde AK Parti'nin samimi tüm tekliflerini reddeden muhalefet partileri erken seçim tarihine de itiraz ediyor.

Koalisyon görüşmeleri öncesi aralarında anlaşma sağlayamayan muhalefet, AK Parti ile hükümet konusunda kabul edilemez şartlar öne sürerek ülkenin hükümetsiz kalmasına sebep oldu. Her firsatta işi yokuşa süren muhalefet, son olarak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim tarihine de itiraz etti.

TASLAĞA İTİRAZ

Türkiye, anayasal zorunluluk nedeniyle seçime gitme durumunda kaldığı için YSK, muhalefet partilerine 1 Kasım'da seçimlerin yapılabileceğini öngeren seçim taslağını 20 Ağustos'ta sundu. Seçimle alakalı herşeyin en ince ayrıntısına kadar hazırlandığı taslağa, CHP ve MHP'den itiraz geldi.

CHP 'BAHAR'I İŞARET ETTİ

CHP, ülkeyi bahara kadar yönetecek ortam olmamasına rağmen, 'seçim baharda olsun' ısrarını sürdürüyor. Oysa ki CHP, AK Parti'nin '2016'da seçime gidelim' teklifini reddetti. Bu teklife kapıyı kapatan CHP'nin 'bahar' ayında seçime gitmeyi istemesi çelişki olarak değerlendiriliyor. YSK'nın seçim kararının tekrar gözden geçirilmesini isteyen CHP, Türkiye'nin apar topar seçime gitmesinin doğru olmayacağını savunuyor.

MHP'YE GÖRE ÇOK ERKEN

Türk siyaset tarihinde ilginç bir örneğe imza atarak AK Parti'nin sunduğu dört teklife de 'hayır' diyen MHP, yine hayırcı kimliğine bürünerek YSK'nın önerdiği 1 Kasım tarihini de erken buldu. Seçim takvimini 'çok erken' bulan MHP, seçimin önünü kapatmak için her fırsatta AK Parti'ye, 'siz daha terör sorununu çözmediniz, seçime nasıl gideceksiniz?' yorumunda bulunuyor. Oysaki, MHP lideri Devlet Bahçeli, seçim gecesi yaptığı açıklamada, "Eğer bunların hiçbirisinden uygulanarak sonuç alınamıyorsa, Türkiye'yi AK Parti'nin azınlığına, birtakım çevrelerin senaryosuna mahkum etmeye de kimsenin hakkı yoktur. En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olsun" demişti.

START 31 AĞUSTOS'TA

YSK, yasadaki 90 günlük süreyi 30 gün kısaltarak, seçimlerin 1 Kasım'da yapılması için hazırladığı ve siyasi partilere gönderdiği 60 günlük seçim takvimine göre, Türkiye 1 Kasım'da sandık başına gidecek. Siyasi partiler, YSK'nın seçim takvimini inceledikten sonra görüşlerini bildirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber