Hain saldırıda ölenlerin sayısı 11'e çıktı...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Eylül 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ailelerin dinlenmek için gittiği Koşuyolu Parkı yakınlarında saat 21.00 sıralarında bomba patladı. Bombanın patladığı yerde yarım metre derinliğinde çukur açıldı. 17 kişinin yaralandığı saldırıda bir de bebek yaşamını yitirdi. Ölü sayısı sabah saatlerinde 11'e çıktı. Ölenlerden 7'si ise çocuk...

Türk ve Kürt aydınların PKK'ya önkoşulsuz silah bırakma çağrısından 10 saat sonra terör Diyarbakır'da çocukları vurdu. Bağlar semtindeki Koşuyolu Parkı yakınında patlayan bir bomba, ortalığı kan gölüne çevirdi. Patlamada, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirdi, 17 kişi yaralandı. Ölü sayısı sürekli artıyor. Sabah saatlerinde hain saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 11'e yükseldi. Yaşamını yitirenlerden 7'sinin çocuk olduğu bildirildi.

Patlamadan sonra polis, olay yerinin çevresinde güvenlik çemberi oluştururken, durumları ağır olduğu bildirilen yaralılar için sık sık kan anonsları yapıldı.

Ailelerin genellikle akşam saatlerinde dinlenmek için gittiği Bağlar'daki parkta dün akşam 21.00 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Bombanın infilak etmesiyle ortalık kan gölüne döndü, ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Aralarında çocukların da bulunduğu 5 kişi olay yerinde parçalanarak can verdi.

CEP TELEFONU DÜZENEKLİ BOMBA!

Patlamadan sonra Diyarbakır Emniyeti alarma geçerken, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya da olay yerine gelerek görevlileri yönlendirdi. Bomba uzmanlarının yaptığı araştırmada, patlamaya tahrip gücü yüksek, cep telefonu düzenekli bombanın neden olduğu belirlendi.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Aydın tarafından yapılan açıklamada da, park yakınında meydana gelen bombalı patlamada yaralananlardan 2'sinin durumunun ciddi olduğu, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Aydın, patlamada ölenler arasında çocukların da bulunduğunu söylerken, bunlardan birinin 1 yaşında olduğunu açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber