KESK: Köprülerdeki eyleme vatandaşlar olumsuz tepki vermedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2006 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, otoyol ve köprü gişelerini kapsayan iş yavaşlatma eyleminin amacına ulaştığını, vatandaşlardan eylem nedeniyle olumsuz bir tepki almadıklarını söyledi.

Başlatılan eylem nedeniyle Çamlıca otoyol gişelerine gelen KESK Genel Başkanı Tombul ile KESK'e bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen) Genel Başkanı Bedri Tekin, sendika üyeleriyle görüştüler.

KESK Genel Başkanı Tombul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gişe memurlarının oldukça zor koşullarda çalıştıklarını, egzoz gazı ile 8-12 saatlik mesai süresinde aynı yerde oturmalarından dolayı sağlık sorunları yaşadıklarını, buna karşılık ayda 650-700 YTL gibi ücret aldıklarını söyledi.

Bu eylemin gündeme gelmesiyle sorunların konuşulmaya başlandığını ifade eden Tombul, bunun aynı zamanda KESK'in önümüzdeki günlerdeki eylem sürecinin başlangıcı olduğunu, Kasım-Aralık aylarında KESK olarak iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirdi.

Tombul, "Eylem amacına ulaştı. Eylem nedeniyle vatandaşlardan olumsuz tepki yok. Onlar da bizim yaşadığımız sorunları anlıyorlar. Biz sadece üyelerimiz için eylem yapmıyoruz. Aynı zamanda otoyol ve köprülerin ücretsiz olmasını istiyoruz.

Onlar için de yapıyoruz" dedi.

Tombul, eylem nedeniyle Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan'ın Yapı-Yol Sen'i arayarak görüşmek istediğini ilettiğini, bu nedenle de bugün saat 15.30'da eylem başlatmak üzere gidecekleri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde kendisi ile görüşerek sorunları ileteceklerini söyledi.

EYLEM YAPILAN YERLER

Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin de Samandıra, Çamlıca, Gebze, Mahmutbey, Avcılar, İzmir Işıkkent, Aydın, Adana Batı, Mersin ve Pozantı'da iş yavaşlatma eylemi yapıldığını, halkın tepkisinin ise olumlu olduğunu ifade etti.

Ücret, toplu sözleşme, fiili hizmet zammı isteklerinin bulunduğunu hatırlatan Tekin, eylemin amacına ulaştığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber