Memurların gişe eylemi maç yüzünden erken bitti

Haber Giriş : 15 Eylül 2006 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Otoyol ve köprülerde çalışan Yapı-Yol Sendikası'na bağlı gişe memurları çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve zam için yaptığı iş yavaşlatma eylemi, İstanbul'daki UEFA kupası maçları nedeniyle 1.5 saatte bitirildi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde saat 15.00'de başlayan iş yavaşlatma eylemi için hazırlıklar sürerken, İstanbul'da bulunan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, köprünün Avrupa yakasındaki girişinde bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait binaya gelerek, KESK Başkanı İsmail Tombul ve Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin'le basına açık bir görüşme yaptı.

TARAFTAR MAĞDUR OLMASIN:

Erbakan, İstanbul'daki UEFA kupası maçları nedeniyle sürücülerin mağdur edilmemesini ve eylemin sona erdirilmesini istedi. Bedri Tekin, Erbakan'a fiili hizmet zammı ve çalışma koşullarıyla ilgili bakanlık ile ortak çalışma başlatılmasını ve aralık ayına kadar bu çalışmanın sonuçlarının beklenmesini önerdi. Erbakan, bu öneriye olumlu yaklaşarak, kendisine iletilen sorunları Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'a ilettiğini belirtti. Görüşmenin ardından çalışanlarla tekrar toplantı yapan Bedri Tekin, eylemlerine saat 16.30'da son verdiklerini açıkladı. Sendika üyesi çalışanların Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki 1.5 saatlik eylemi, uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Sürücüler eyleme, uzun süre kornalara basarak destek oldular. Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği üyesi bir grup da köprü ve otoyol zamlarını protesto amacıyla Boğaziçi Köprüsü'nü araçlarını yavaşlatarak geçti. Köprü çıkışında, ellerinde "Köprüler ve otoyollar ücretsiz geçişe açılmalı" ve "Zamlar geri çekilmeli" yazılı dövizler taşıyan grup, yaptığı açıklamada, çalışanların iş yavaşlatma eylemine destek verdiklerini kaydetti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber