İETT şoförleri trafiği altüst edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2006 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İETT şoförlerinin, Ağustos ayı maaşları, ikramiyeleri ve sözleşmeden doğan farkları okullar açılmadan ödenmediği takdirde 18 Eylül Pazartesi günü iş yavaşlatma eylemine başlayacağı bildirildi. Hizmet-İş Sendikası 2 ve 3 nolu şubelerinden yapılan yazılı açıklamada, Hizmet-İş Sendikası ile İETT Genel Müdürlüğü arasında 2 Ağustos 2006 tarihinde imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin gereklerinin bugüne kadar yerine getirilmediği bildirildi. 8 Eylüle kadar ödenmesi gereken Ağustos ayı maaşları, Eylül ayının ilk haftası ödenmesi gereken ikramiyeler ve sözleşmeden doğan farkların ödenmediğine dikkat çekilen açıklamada, İETT'de çalışan işçilerin maaş ve ikramiyelerinin 3 yılı aşkın süredir gününde ödenmediği vurgulandı.

Açıklamada işçilerin elektrik, su, kira gibi temel harcamalarını karşılayamaz duruma geldikleri ve devamlı gecikme faizi ödemek zorunda bırakıldıkları ileri sürülerek, okulların açılmasına birkaç gün kala işçilerin yasal haklarını alamadıkları için çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılayamadıkları kaydedildi. Açıklamada, ''Okullar açılmadan önce ücretlerimiz ödenmediği takdirde 18 Eylül Pazartesi gününden itibaren bir dizi yasal eylem başlatacağız. Bu eylemlerimiz sonuçlarından dolayı İstanbul halkından şimdiden özür diliyoruz'' denildi.

Hizmet-İş Sendikası İstanbul İETT 2 Nolu Şube Başkanı Ali Osman Kart, İstanbul'daki 6 bin 500 civarındaki İETT şoförünün mağdur durumda olduğunu ifade ederek, maaşları, ikramiyeleri ve sözleşmeden doğan farkların birkaç gün içinde ödenmemesi halinde okulların açıldığı 18 Eylül Pazartesi günü iş yavaşlatma eylemine başlayacaklarını söyledi.

Bu eylemin bir nevi pasif direniş olduğunu dile getiren Kart, ''Moralimiz bozuk. Bu moral bozukluğu ile kaza yaparsak bunun sorumlusu kim?'' dedi. Kart, dertlerinin eylem yapmak olmadığını, ancak şartları yerine getirilmezse 18 Eylül Pazartesi günü eyleme başlayacaklarını kaydederek, şöyle konuştu: ''Şehir içi 30 kilometre hız kuralını aşmayacağız. Önümüz bomboş dahi olsa 30 kilometre hızı geçmeyeceğiz. Yolcu olsun olmasın tüm duraklara uğrayacağız. Kesinlikle hiçbir aracı sollamayacağız. Otobüs tamir ve bakım servisinde çalışanlar da 1 günde yapacakları işi 2 günde tamamlayacaklar.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber