İş dünyasından teröre lanet

İş dünyasının önde gelen temsilcileri PKK'nın Dağlıca'daki hain saldırısını lanetledi. Dün birçok organizasyon iptal edilirken, işadamı örgütlerinin başkanları, saldırının hesabının sorulmasını istediler. Başkanlar "Milletin birliğine yapılan bu saldırılar amacına ulaşamayacak" dediler.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Eylül 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş dünyasından teröre lanet

Rifat Hisarcıklıoğlu (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği): PKK teröründen medet umanlara lanet olsun

"Dökülen şehit kanları, onları iki cihanda da abat etmeyecektir. Bu aşağılık eylemlerden beslenenlere lanet olsun. Bu ülkenin birlik beraberlik duyguları hiçbir zaman çözülemeyecek kadar kökleşmiştir. Herkes bunu bilsin. Bunu çözmeye uğraşan terörün planlayıcılarını, destekleyicilerini ve eylemcilerin peşini, alınlarındaki kara leke ve masum canların ahları, sonsuza dek bırakmayacaktır. Türk iş dünyası adına, şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum."

Nail Olpak (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği): Anadolu kardeşliğimiz sarsılmayacak

"Dağlıca'ya PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırı bizleri derin bir acıya boğmuştur. Bu menfur saldırı sonucu şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yapılan bu saldırılar amacına ulaşamayacaktır. Bilinmelidir ki; ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan eylemler toplumumuzu daha çok kenetlemektedir. Bu zor dönemlerde bile Anadolu kardeşliğine olan inancımız sarsılmayacaktır."

İbrahim Çağlar (İstanbul Ticaret Odası ): Bu alçaklığın hesabı mutlaka sorulacaktır

"Geçmişteki örneklerde de gördüğümüz gibi hain terör örgütü ne zaman köşeye sıkışsa kalleşçe ve korkakça askerlerimizi arkadan vurmaktadır. Dağlıca saldırısı kanlı örgütün içine düştüğü aciziyetin, çaresiz çırpınışıdır. Huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmaya cüret edenler karşılarında tek yürek olarak ülkemizin tam katmanlarını bulacaklar ve bu alçaklığın hesabını verecekler. Kahraman şehitlerimizi rabbim cennetinde cemaliyle karşılayacak. Ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, yaralı Mehmetçiklerimize de acil şifalar dilerim. Başımız sağ olsun."

Yaşar Doğan (Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği): Millet olarak kenetlenme zamanı

"Terörizm her türlü ahlak dışı yöntemlerle niyetini açıkça gösterirken bizlerin de bu devlete ve topraklara sonsuza kadar sahip olduğumuzu göstermemiz gerekmektedir. Kardeşliğimizin fitne odakları tarafından zaafa uğratılma çabalarına en güzel cevap millet olarak kenetlenmemiz ve kardeşçe yaşama inancımızı daha yüksek sesle haykırmaktan geri durmamak olacaktır. Böylece hiçbir nifak tohumu amacına ulaşamayacaktır."

Başaran Ulusoy (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği): Yaşanan terör yüreğimizi yakıyor

"İçimiz kan ağlıyor, Allah'ın verdiği canı Allah alır. Bu terörün son bulması lazım. Can ile uğraşılmaz. Can alarak sorun çözülmez. İnsanlık dışı bu olayları en şiddetli hali ile kınıyoruz. Yüreklerimiz yanıyor. Yaşanan bu terör hem can kayıplarına neden oluyor hem de ekonomik olarak da bizi çıkmaza sokuyor. Türkiye'nin içeride yaşadığı terör dışarıdan da olumsuz algılanıyor. Türkiye'nin imajı zedeleniyor. Yavrularımız hayatını kaybediyor. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmalı."

Cansen Başaran Symes (TÜSİAD): Saldırılar bir an önce bitmeli

"Terörün ve şiddetin ülke gündeminin üzerine çöktüğü bu ortamda gerçekleşen Dağlıca saldırısı ile toplum olarak bir kez daha derinden sarsıldık. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimizin ailelerine sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörü şiddetle kınıyor, PKK terör örgütünün saldırılarına bir an önce son vermesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz. Bütün ülkemize baş sağlığı diliyoruz."

Şeref Fayat (Türkiye Giyim Sanayiciler Derneği): Güçlü hükümetin yoksa, terör var

"Türkiye için çok acı bir tablo ile karşı karşıyayız. 1 Kasım'daki seçimlerde sonuç nasıl çıkarsa çıksın mutlaka siyasal partilerin bir hükümet kurması gerekiyor. Bu hükümetin acil olarak öncelikle terör ve güvenliğe, ekonomiye eğilmesi, burada yaşanan sorunlara çözüm üretmesi gerekiyor. Yoksa güçlü hükümetin kurulamamasından dolayı ortayı çıkan boşluğu terör örgütleri dolduruyor."

Şemsi Bayraktar (Türkiye Ziraat Odaları Birliği): Kanlı hesaplarında başarılı olamazlar

"Milletimiz dimdik ayaktadır. Hain saldırıları düzenleyenler şunu iyi bilmelidir ki birliğimize, beraberliğimize, bütünlüğümüze yönelik karanlık emellerine ulaşamayacaklar, kanlı hesaplarında başarılı olamayacaklardır. Her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklarda bir oyun oynanmasına her ne pahasına olursa olsun izin verilmeyecektir. Yapılan saldırıları şiddetle lanetliyoruz."

Zekeriya Mete (İstanbul hububat İhracatçıları Birliği): Devlet artık sert yüzünü göstermeli

"Bir ülkede mantar tabancası patlasa biz ihracatçılar olarak o ülke ile iş yapmak istemiyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin yaşadığı terör ekonomik olarak da bizi büyük kayba uğratıyor. Hükümet bir an önce bu işi kökünden çözmeli. İstihdam, sanayi, ekonomi ve huzur kaybına uğradık. Devlet bugüne kadar çözüm için tatlı yüzünü gösterdi. Artık diğer yüzünü göstermesi gerekiyor. Bunun zamanı geldi. Ülkemize baş sağlığı diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber