'Bakan Çelik: Alevilik kitaplara AB istedi diye girmedi

Haber Giriş : 18 Eylül 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, lise ders kitaplarına Alevilik'le ilgili bilgilerin AKP iktidarında koyulduğunu belirterek, "Bunu AB değil, vatandaşlarımız istedi diye gerçekleştirdik" dedi.

Çelik, dün, Cem Vakfı bünyesindeki Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı'nca 'Cem'i tanıtmak için Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe katıldı. Bir grubun protesto ettiği Çelik, şöyle konuştu: "Alevi dostlarımızı, Alevi kardeşlerimizi azınlık olarak ilan eden veya onlara böyle bakan insanların alnını karışlarız. Alevilik, İslam kültürü ve medeniyeti içinde oluşmuş ve gelişmiş, İslam'ı anlama, anlatma ve yaşama biçimidir. Mezhepler İslam'ın, dinin özü değil, gerçeğe varan yollardır. Kâbe'ye giden yollar farklı farklıdır. Ama hepimizin Kâbe'si birdir."

Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan da Alevilerin inançlarını görebilmek için bir spor salonunda toplanmak zorunda kalmalarının, Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin ayıbı olduğunu söyledi. Doğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapısında reforma gidilmesini istedi. Konuşmaların ardından, ilahiler söylendi, Türkçe duaların okunduğu Cem töreni ve semah gösterisi gerçekleştirildi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber