HDP, aday listesini 16.00'da YSK'ya teslim edecek

HDP, milletvekili aday listesini saat 16.00 civarı YSK'ya teslim edecek

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 18 Eylül 2015 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP, aday listesini 16.00'da YSK'ya teslim edecek

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başkanlığında Çarşamba günü çalışmalarına başlayan "Seçim Komisyonu" mesaini sürdürüyor.

Komisyon tarafından belirlenen isimler, 13.30'da başlayan MYK toplantısında üyelerin değerlendirmesine sunulacak ve milletvekili aday listesi kesinleştirilecek.

Habertürk muhabiri Mahir Kılıç'ın ulaştığı kulis bilgilerine göre, 7 Haziran Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge 1. sıradan aday gösterilen ve seçilen Sırrı Süreyya Önder'in 1 Kasım'da tekrarlanacak seçimlerde yine aynı bölge ve sıradan aday gösterileceği belirtiliyor.

HDP'nin Ankara 2. Bölge 1. Sıra için ise sürpriz bir isimi aday göstereceği konuşuluyor. Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük'ün Ankara 2. Bölge 1. sıradan aday gösterileceği ifade ediliyor.

HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'ye 1 Kasım seçimlerinde Ankara'dan adaylık teklif edildiği ve Kürkçü'nün bu teklifi kabul etmediği de gelen bilgiler arasında.

HDP'nin 7 Haziran Genel Seçimleri'ndeki listesinin büyük oranda korunacağı sadece kritik şehirlerde bazı değişikliklere gidileceği belirtiliyor.

HDP'nin Hatay, Konya, Elazığ, Aydın, Balıkesir gibi milletvekili çıkaramadığı ancak çok yaklaştığı şehirlerde ise özel çalışma ve seçim kampanyası yapılacak.

1 Kasım seçimlerinde aday olması için adı sıkça geçen Hatip Dicle'nin bu seçimlerde de aday olmayacağı konuşuluyor.

Ahmet Davutoğlu'nun geçici bakanlık teklifini kabul etmeyen Levent Tüzel'in bu seçimlerde tekrar aday olup olmayacağı ise henüz net değil

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber