AK Parti'de 5 ilin listesi tamamen değişti

Sinop'ta ise liste değişmedi ancak sıralama değişti. Edirne, Gümüşhane, Hakkari ve Iğdır'ın listesi de tümüyle değişti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Eylül 2015 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti'de 5 ilin listesi tamamen değişti

Şerife Güzel

AK Parti'nin listelerinde en büyük değişim Güneydoğu illerinde gerçekleşti. Bingöl, listesinde önemli değişim yaşanan illerden oldu. İstanbul'dan Bingöl'e gönderilen ve 1.sıradan milletvekili seçilen Şebnem Koçakelçi'nin yerine 7 Haziran'da Diyarbakır'dan aday yapılan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, tekrar kendi bölgesinde liste başı yapıldı.

Van'a ise Çözüm Süreci'nin mimarlarından Beşir Atalay'ın transferiyle güç verilmek istendi. Diyarbakır'da Galip Ensarioğlu'nun liste başı yapılmasının yanı sıra Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal ve Memur Sen Şube Başkanı Yunus Memiş konularak, "yerel destekli adaylar" ile sahaya inilecek.

MİROĞLU YERİNDE

Bitlis listesinde de 1. sırada Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Vedat Demiröz yerini korudu. Ancak listenin 2. sırasında yer alan eski siyasetçilerden Edip Safter Gaydalı bu sefer listeye giremedi. Hakkari'de de liste baştan aşağı değiştirilerek, Osman Kızılban, Rüstem Zeydan ve Mehmet Ertuş'un yerine, Ahmet Budak, Emrullah Gür ve Abdülmecit Tarhan getirildi.Mardin listesi de baştan aşağı değişti. Sadece 7 Haziran'da 1. sıradan milletvekili seçilen Orhan Miroğlu yerini korudu. Muş'ta ise sadece 3. sıra değişerek, Halis Saltık'ın yerine Medeni Sağlam geldi. İzmir'den aday gösterilip, 7 Haziran'da seçilemeyen Savcı Sayan bu sefer listelerde yer bulamadı.

KARS'TA UÇUM GİTTİ

Akil insanlardan olan ve tek milletvekili olarak Meclis'e giren Mehmet Uçum, Kars listesinde yer almadı. Uçum'un yerine, eski milletvekili Ahmet Arslan konuldu. Siirt listesinde ise eski Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay yerini korudu, listenin geri kalan iki ismi değişti.Ağrı listesi de baştan aşağı değiştirildi. 7 Haziran'da listede olan isimlerden hiçbiri listeye giremedi. Listede Cesim Gökçe 1. sırada yer alırken, İsmail Oğur 2. sıraya konuldu.

5 ilin listesi tamamen değişti

Listelerdeki değişim özellikle Orta Anadolu illerinde sınırlı kaldı. Bazı illerde ise 7 Haziran listesine hiç dokunulmadan 1 Kasım'a gidilme kararı alındı. Bilecik, Çankırı, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Rize, Karaman, Ardahan ve Düzce'nin listesi aynen korundu. Sinop'ta ise liste değişmedi ancak sıralama değişti. Edirne, Gümüşhane, Hakkari ve Iğdır'ın listesi de tümüyle değişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber