PKK'lı itirafı: Halk bizi desteklemiyor

Türk ordusu karadan ve havadan PKK'lı teröristlere ağır kayıplar verdiriyor. Geçtiğimiz günlerde örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 'Bahoz Ahmet' kod adlı terörist, örgütün ağır darbe aldığını ve halk desteğini kaybettiklerini söyledi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Eylül 2015 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'lı itirafı: Halk bizi desteklemiyor

Bölücü terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan "Bahoz Ahmet" kod adlı terörist, örgüte vurulan darbeyle ilgili itiraflarda bulundu. Teröristin itiraflarına göre, Suriye'deki sokak çatışmalarından elde edilen tecrübeyle TSK karşısında başarı bekleyen PKK'nın, güvenlik güçlerinin geliştirdiği yeni taktiklerle hayal kırıklığına uğradı.

Teslim olmasının ardından itiraflarda bulunan "Bahoz Ahmet" kod adlı terörist ifadesinde şunları anlattı:

"Örgüt çözüm süreci boyunca yapılan hazırlıklar ve Suriye'de elde edilen sokak çatışması tecrübesiyle TSK karşısında başarı bekliyordu ama güvenlik güçlerinin geliştirdiği yeni taktikler hayal kırıklığına yol açtı. İnsansız hava araçlarının (İHA) bölgeyi sürekli gözetlemesi ve Hava Kuvvetleri'nin bombardımanı örgütün hareket imkanını ortadan kaldırdı."

Kayalıklarda mevzi

Şırnak'ta 2014 yılında tünel şeklinde 4 adet doçka (ağır makineli silah) mevzisi inşa ettiklerini itiraf eden terörist, "Doçka mevzileri için kayalarda hiltilerle delik açılıp patlayıcıyla genişletilerek tünel oluşturuluyor. Tünelin derinliği 20-25 metre civarında oluyor. Tünelin içi zikzak şeklinde oluyor ve inip çıkmak için basamaklar bulunuyor. En üst bölümü 2 metre derinliğinde oluyor. Böylece, bir saldırı durumunda doçkanın üst bölümü görülmemesi için aşağıya alınıyor ve bombalanma durumunda basınçtan etkilenmemesi amaçlanıyor" dedi.

Bölücü terör örgütünün bir ilçedeki gençlik yapılanmasına 200 pompalı tüfek, kalaşnikof tüfekler ve fişekler dağıttığını aktaran terörist, itiraflarına şöyle devam etti:

"Bu silahlar genelde örgütün o ilçede kendilerine karşı gelen ailelerin zorla boşalttıkları evlerinden toplandı. Halkın yanımızda durmadığını gördük. Açılan hendek ve kurulan barikatlar en çok oradaki insanları rahatsız etti ve örgüte tepkiler arttı. Hatta kaçan bazı ailelerin, mahallelerindeki silah depolarının krokisini çizip polise, askere verdiğini öğrendik."

'Suçu askere atın'

Öte yandan, Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın Silvan'da şehit edilmesinin ardından bölücü terör örgütü mensuplarının telsiz konuşmaları güvenlik güçlerinin takibine takıldı. Söz konusu telsiz konuşması şu şekilde gerçekleşti:

"Merkez telsiz: Bu uzman çavuşu arkadaşlar mı (PKK'lı teröristler) yoksa gençler mi (YDG-H) vurdu?

Silvan telsiz: Hayır, arkadaşlar (PKK'lı teröristler) vurdu.

Merkez telsiz: Üstlenmeyin. YDG-H'nin üstüne kalacak tedbirleri alın. YDG-H'nin PKK ile bağlantısı yok diye de etrafta yayın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber