Kamu-Sen Başkanı köprüleri attı

Haber Giriş : 23 Eylül 2006 06:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşme sürecinde mali, sosyal ve özlük haklarına ilişkin taleplerinin karşılanmadığını dile getirerek, ''Eylemlik süreci başlamıştır. Bunun süresi, şekli bellidir. Bu süreç seçime kadar devam edecektir'' dedi. Akyıldız ve beraberindeki heyet, Uzlaştırma Kurulu kararlarının ele alındığı Başbakanlık Yeni Binadaki toplantıdan Mutabakatsızlık Metni'ne imza atmadan ayrıldı.

Akyıldız, yaptığı açıklamada, Kamu İşveren Kurulunun zam önerilerinin kamu çalışanlarının beklentileri ve Uzlaştırma Kurulu kararlarının çok uzağında olduğunu ve bunun kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade etti. Görüşmeler sonunda Anayasa, yasa ve yönetmelik hükümleri gereğince bir tutanak tutulması gerektiğini anlatan Akyıldız, bu amaçla Kamu İşveren Kurulundan 3, Türkiye Kamu-Sen'den 2 ve Memur-Sen'den 1 temsilcinin katılımıyla bir komisyon kurulmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Akyıldız, buna karşın Devlet Bakanı ve Başbakan Mehmet Ali Şahin'in bürokratlıyla bir görüşme yapmasının ardından daha önce mutabakata varılan konuları dışarıda bırakan bir öneriyle karşılaştıklarını kaydetti.

Akyıldız, mutabakata varıldığını söylediği 33 maddeden, aralarında Uzlaştırma Kurulu'nun yeniden oluşturularak, kararlarının bağlayıcı hale getirilmesi, Kurum İdari Kurulları'na işlerlik kazandırılması gibi maddelere düzenlenen tutanakta yer verilmediğini söyledi. Bu tutumu kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Akyıldız, bu nedenle hazırlanan metne imza atmadan toplantıdan ayrıldıklarını belirtti. ''Siyasi irade tercihini kullanmıştır.

Bu tercihini kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarının genişletilmesinden yana kullanmamıştır'' diyen Akyıldız, yabancı sermayeden alınan vergiler sıfırlanırken, kurumlar vergisi oranları düşürülürken kamu çalışanları için 3 katrilyon liralık bir ek kaynağın kabul edilmediğini dile getirdi. Bircan Akyıldız, masada uzlaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını ama uzlaşma zemini bulamadıklarını vurguladı.

Akyıldız, şöyle konuştu: ''Bu siyasi irade kamu çalışanlarını sevmemektedir. Kamu çalışanlarını yük olarak görmektedir. Kamu çalışanları zenginmiş Sayın Bakan'a teşekkür ediyoruz. Evi olan memurun yüzde 80'inin ömrü belki borcunu ödemeye yetmeyecek. Kamu çalışanlarının açlık sınırında olduğunu görmek için bir kaçının açlıktan öldüğünü mü görmek istiyorsunuz.''

Siyasi iradenin bütün iyi niyetlerine karşı kendilerini ''40 katır mı, kırk satır mı'' dayatmasıyla karşı karşıya bıraktığını dile getiren Akyıldız, ''Eylemlik süreci başlamıştır. Bunun süresi, şekli bellidir. Bu süreç seçime kadar devam edecektir. Baş ağrıtacaktır'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber