TOKİ'den şartsız satış

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Eylül 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son üç yılda yaklaşık 210 bin konutun inşaatını başlatan, bunların 85 binini bitirme aşamasına getiren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), özellikle küçük yerleşim yerlerindeki konutların satışı konusunda sorun yaşıyor.

TANITIM KAMPANYASI

Bu yılın ilk yarısında ilk kez 'şartsız satış' kampanyası gerçekleştiren İdare, bu kapsamda yine 9 binden fazla konutu satışa sundu. Satış sorunu

yaşanmaması için nüfusu 40 binden

düşük yerlerde örgütlü talep olmadan konut üretmeme kararı alan TOKİ, daha önce üretilen, ilk kez satışa çıkarıldığında satılmayan konutların satış şartlarını da kolaylaştırıyor.

İSTEYEN SEÇEBİLECEK

Özellikle alt gelir grubuna yönelik projeler kura yöntemi ile satışa sunulurken, başvuran sayısının konut sayısından az olması durumunda, isteyen istediği konutu seçebilecek. Bu kampanya sayesinde 120-143 metrekarelik evleri, 45-65 bin YTL'ye, 180 aya kadar vadelerle alabilecek. Satışa çıkacak konutlar şöyle: 'Adıyaman-Besni, Aksaray-Eskil ve Merkez, Ankara-Şereflikoçhisar, Bilecik-Merkez, Bitlis-Ahlat, Diyarbakır-Ergani, Elazı-Palu, Giresun-Şebinkarahisar, Gümüşhane-Merkez, Hatay-Dörtyol ve Kırıkhan, Karaman-Merkez, Kars-Sarıkamış, Kırşehir-Kaman, Kocaeli-Gebze, Konya-Beyşehir ve Halkapınar, Malatya-Akçadağ, Mardin-Kızıltepe ve Merkez, Niğde-Bor, Ordu-Fatsa, Trabzon-Akçaabat, Yozgat-Boğazlıyan, Merkez ve Yerköy'de bulunan konutlar.

ALT GELİR GRUBU İÇİN

Alt gelir gurubuna yönelik Adana-Sofulu, Afyon-merkez, Ağru-Patnos, Amasya-Merkez, Ankara-Kuzey Polatlı, Ankara-Şereflikoçhisar, Antalya-Çıplaklı, Kayseri-Melikgazi, Sivas-Suşehri, Tokat-Merkez, Trabzon-Bahçecik'teki konutlarını ise kura yöntemi ile satacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber