Meclis açılışında Kılıçdaroğlu ve Bahçeli yok

TBMM'nin 25. Dönem 2. Yasama Yılı açılışına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılmayacağı bildirildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Ekim 2015 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis açılışında Kılıçdaroğlu ve Bahçeli yok

1 Kasım seçimiyle yenilenecek parlamentoda, kısa süresi nedeniyle TBMM tarihine geçen 25. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı için TBMM Genel Kurulu bugün özel gündemle toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından, seçim sonrasına kadar tatile girmesi beklenen özel oturum, partilerinin aday listelerinde yer bulamayan 4 partiden 69 mevcut milletvekili için Meclis'e veda toplantısı niteliği taşıyacak.

Alkışlamadan

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurtdışında olması nedeniyle katılamayacağı Genel Kurul'da CHP'li vekiller, Erdoğan'ı alkışlamadan ayakta karşılayacak. Konuşmada partilerinin hedef alınması halinde tepkilerini açıkça ortaya koyacak CHP'liler, Erdoğan'a yönelik protestolarını 'uğurlanışı' sırasında gösterecek. CHP'liler, Erdoğan salondan ayrılırken ayağa kalkmayacak. Bu arada bir grup CHP'li vekilin de tepkilerini Genel Kurul'a girmeyerek ifade edecekleri öğrenildi.

Açılışa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılmayacağı bildirildi. Seçim beyannamesi için MHP Genel Merkezi'ne kapanan Bahçeli'nin, Genel Kurul'da konuşma yapacak Erdoğan'ın 'tarafsız olmadığı' için oturuma katılmayacağı ifade edildi. MHP salonda sadece MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve bir kaç milletvekilini bulunduracak. Bu vekiller de Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını alkışlamayarak tepki koyacak.

HDP ise Genel Kurul'a katılıp katılmama ve katılım kararı alınması halinde içeride nasıl bir tavır sergileyeceğini ise Meclis grup toplantısında netleştirecek.

Yeniden tatile

Meclis'teki törenler saat 14.00'te başlayacak. Seçim hükümetindeki görevlerinden istifa eden iki HDP'linin yerine AB Bakanı olarak atanan Beril Dedeoğlu ile Kalkınma Bakanlığı'na getirilen Cüneyd Düzyol'un yemin törenlerinin de gerçekleştirilmesi planlanan Genel Kurul'un, bu işlemlerin ardından sürpriz bir gelişme yaşanmazsa 1 Kasım sonrasına dek yeniden tatile girmesi bekleniyor. Terör olayları nedeniyle geleneksel açılış resepsiyonu yapılmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber