Erdoğan: Memur zammına pazartesi karar vereceğiz

Haber Giriş : 24 Eylül 2006 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, memur zammı konusunun pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini belirtti. Erdoğan, "Öyle zannediyorumki pazartesi karar veririz" dedi

Başbakan Erdoğan, memur maaşlarına yapılacak zam oranını, yarınki Bakanlar Kurulu'nda görüşüp karara bağlayacaklarını açıkladı. Erdoğan, açıklanacak zammın enflasyonun altında çıkması halinde farkı ödemeye hazır olduklarını söyledi.

Erdoğan, memurlarla hükümet arasındaki zam tartışmalarını memleketi Rize'de değerlendirdi. Çaykent beldesinde gazetecilerin soruları üzerine, şunları kaydetti:

"Memurlara zam konusunda enflasyon bazlı bir teklif getirdik. Enflasyon farkını ödeme kararı verdik, ödüyoruz. Önümüzdeki yıl için hedef enflasyon üzerinde bir oran teklif edildi. Karşı taraf kabul etmedi. Bilirkişiye gitti. Onlar kendi tespitlerini yaptılar, şimdi Bakanlar Kurulu'na geliyor. Pazartesi günü görüşür, karara bağlarız. Yine de burada daha önce söylediğimiz gibi enflasyon şu anda Bakanlar Kurulu olarak bizim vereceğimiz oranın üzerinde çıkacak olursa biz yine de onu ödemeye hazır olduğumuzu da söyledik."

Memur kabul etmedi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memur sendikalarına ilettiği son teklifte, daha önce yüksek maaş alan memura yönelik gelecek yılın birinci ve ikinci 6 aylarına ilişkin yüzde 2.5 zammı yüzde 3'e çıkarmış, düşük maaş alan memur için önerilen yüzde 4 zam oranı değiştirilmemişti.

Memur sendikaları hükümetin önerisini kabul etmemişti. Uzlaştırma Kurulu düşük maaşlı memura önümüzdeki yılın ilk ve ikinci 6 ayı için yüzde 6'şar, diğerlerine ilk ve ikinci 6. aylar için yüzde 5'er zam, ayrıca geçen yıl için yüze 2.32'lik enflasyon farkı önermişti.

Akyıldız: Anlaşma inkar edildi!

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kamu çalışanlarının maaşlarının artırılmasına ilişkin girişimlerin sonuç vermemesini hükümetin tavrına bağladı. Akyıldız, "Anlaşma konuları, tutanak noktasında inkar edildi" dedi.

Türk Ölçme Derneği'nce (ÖLÇME-DER) düzenlenen açılışta konuşan Akyıldız, hükümetin 'ben bilirim, ben yaparım olur' tavrı içinde olduğunu söyledi. Kamu çalışanlarının maaşları konusundaki görüşmelerde mutabakat sağlanamadığını anımsatan Akyıldız, "Görüşmeler dün (önceki) hoş olmayan noktada sona erdi. Anlaşma konuları, tutanak noktasında bunlar inkar edildi. Biz de 'Kendi hazırladığınız tutanağı, kendiniz imzalarsınız' diye bırakıp çıktık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber