Doktor gaspçısı yakalandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Eylül 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doktor gaspçısı yakalandı

İZMİR'in Buca ve Karşıyaka ilçelerinde randevu alarak muayenehanesine gittiği dişhekimi Ahmet Üzüm ve Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nde görevli jinekolog operatör doktor Şinasi Kılıç'ı silahla etkisiz hale getirdikten sonra, para, bilgisayar ve cep telefonu gibi değerli eşyalarını gasp ettiği ileri sürülen Mustafa Kale yakalanarak, gözaltına alındı. Kale, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

Buca İlçesi Şirinyer Semti'nde Menderes Caddesi'nde, 36 yaşındaki Jinekolog Operatör Doktor Şinasi Kılıç'ın muayenehanesine 14 Eylül saat 18.15 sıralarında gelen kimliği belirsiz bir kişi, belinden çıkardığı tabanca ile Kılıç ve 43 yaşındaki sekreteri Hülya Kongurtay'ı etkisiz hale getirdi. Doktor Kılıç'ı çırılçıplak soyup, diz çöktürdükten sonra sonra eline verdiği diplomasıyla cep telefonuyla arkasından fotoğrafını çeken kişi, 600 YTL, dizüstü bilgisayar ve cep telefonunu gasp ederek kaçtı. Yaşadığı şoku üzerinden atan Doktor Kılıç'ın ihbarı üzerine olay yerine giden Gasp Büro Amirliği ekipleri, soruşturma başlattı. Olay yerinden alınan parmak izlerinden aynı kişinin, geçen ay Karşıyaka İlçesi'nde dişhekimi Ahmet Üzüm'ün muayenehanesine randevu alıp gelen ve aynı şekilde fotoğrafını çektikten sonra iki cep telefonu, bilgisayar ve cüzdanını alan kişi olduğunu belirlendi.

Doktorlara yönelik gasp olaylarının yaşanması üzerine harekete geçen polis, bu kişinin yeni bir suç işlemesini önlemek için muayenehane sahibi doktorları uyararak, Şinası Kılıç ve Aahmet Üzüm'ün hastalarını ve yakınlarını takibe aldı. Kılıç ve Üzüm'ün verdiği eşkal doğrultusunda Buca'daki muhtarları tek tek dolaşan polis, eşkale uyan kişinin 26 yaşındaki Mustafa Kale olduğunu belirledi. Mustafa Kale'nin bir hafta önce birlikte yaşadığı ailesiyle Aliağa'ya taşındığı tespit edildi. Kale'nin ablasının da Hatay semtinde oturduğunu saptayan polis, her iki adreste de önlem alarak, beklemeye başladı. Dün akşam saatlerinde ablasının Hatay'daki evine gelen Mustafa Kale, polis tarafından yakalanarak, gözaltına alındı. Mustafa Kale'nin evinde yapılan aramada, doktorlardan gasp ettiği, cep telefonu, dizüstü bilgisayarlar, kredi kartları, güneş gözlüğü, saat ve el çantası ele geçirildi.

Mustafa Kale'nin polisteki ifadesinde, doktorlardan randevu alarak, paralarını gasp ettiğini, polise gitmemeleri için de çıplak fotoğraflarını çektiğini söylediği öğrenildi. Kale, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber