Başbakan'a verdiği mektuptan dram çıktı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 26 Eylül 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatma Gül Çağlar adlı genç kadının geçtiğimiz hafta Bursa'daki törende Başbakan'a ulaştırıp yardım istediği mektubunda şöyle yazıyordu: Ayrıldığım eşim kızımı ikinci kez kaçırdı. Ne olur kızımı bulun

Başbakan Erdoğan, 20 Eylül'de açılışlar için gittiği Bursa'da protokolde otururken vatandaşlar arasında kendisine ulaşmaya çalışan bir kadın gördü. Korumalarından, elinde bir mektupla kendisine seslenen kadına yardımcı olmalarını isteyen Erdoğan, kadının uzattığı 2 sayfalık mektubu okuduktan sonra ilgililere talimat verdi.

AŞIK OLDULAR

İşte bu yardım çağrısının ardında bir aile dramı çıktı. Fatma Gül Çağlar (35), 1995'te Bulgaristan'ın Kırcaali kentinden annesi ve kız kardeşiyle turist olarak Türkiye'ye geldi. Çağlar ailesi çok sayıda Bulgaristan göçmeninin yaşadığı Bursa'ya yerleşti. Oturma izinleri bitince kaçak olarak Türkiye'de kalmaya devam eden aile, çıkan afla birlikte ikamet tezkeresi alarak çalışmaya devam etti. Fatma Gül Çağlar'ın yaşamı, komşularının aracılığıyla tanıştığı genç bir adamı gördüğünde değişti. Şu an 36 yaşında olan Samir Adalı da kendisi gibi göçmendi. İki genç, bir süre flört ettikten sonra durumu ailelerine anlatıp evlenmek istediklerini söyledi. Adalı ve Çağlar ailesi gençlerin evlenmelerine izin verdi. Önce söz kesildi, ardından nişan yapıldı. Ancak T.C. kimliği olmayan genç çift, nikahı erteleyip aynı evde yaşamaya başladı. İlk aylar güzel geçiyordu ancak Fatma Gül Çağlar hamile olduğunu nikahsız yaşadığı Adalı'ya söyleyince evdeki hava değişti. Artık kavga ve şiddet dolu günler yaşanmaya başladı. Tartışmalar her geçen gün daha da artınca, 4 aylık hamile olan Çağlar birlikte yaşadığı adam tarafından dövülüp sokağa atıldı. Çağlar yaşadığı şiddete rağmen henüz doğmamış bebeğinin babasından şikayetçi olmadı. Tedavinin ardından evine döndüğünde nikahsız eşi kapıyı açmadı. Adalı'ya yalvar yakar içeriye alınan Çağlar doğum yaptıktan sonra eşi tarafından yine evden kovuldu.

KUCAĞINA ALIP KAÇIRDI

İki aylık çocukla yapayalnız kalan talihsiz kadın bebeğiyle annesinin evine döndü. Günler sonra gelen bebeğin babası, eşinin kapısına dayandı. Bebek Cemile'yi görmeye geldiğini söyleyen baba, ilk başta tepkiyle karşılansa da anne dayanamayıp, bebeğini kapıda bekleyen babasına verdi. Ne olduysa bu sırada oldu ve baba bebeği alıp kaçtı. Gözü yaşlı kadın suç duyurusunda bulundu. Genç kadın bebeğine bir yıl sonra kavuştu. Mahkeme devam ederken Çağlar bebeğine bakabilmek için çalışmaya başladı. Cemile'ye ise bir bakıcı tutmuştu. Ama baba peşini bırakmadı. Çağlar'ı iş çıkışı takip eden Adalı, saklandıkları evi buldu, bakıcıyla dışarı çıkan bebeği kaçırdı. Sonra başka bir kadınla evlenen Adalı eşi ve çocuklarıyla kayıplara karıştı.

Özel ekip kuruldu, minik Cemile her yerde aranıyor

20 Eylül'de Fatma Gül Çağlar'in verdiği mektubu okuyan Başbakan Erdoğan daha sonra sonra bunu yanındaki Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya vererek konuyla ilgilenmesini istedi. Bakan Çubukçu da durumu İçişleri Bakanlığı'na bildirdi. İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde Cemile'nin bulunması için özel bir ekip oluşturuldu. Polis şimdi her yerde kaçırılan Cemile'nin bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Kızının bulunması için poliste özel bir ekip oluşturulmasına çok sevinen gözü yaşlı anne Fatma Gül Çağlar, ?Dilerim Başbakan'a ulaştırmayı başardığım mektup işe yarar ve biricik kızıma kavuşurum. Babası onu benden zorla kopardı. Dört gözle sevinçli bir haber gelmesini bekliyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber