Diyarbakır'da terör operasyonu: 3 terörist öldürüldü

Diyarbakır'ın Sur ve Yenişehir ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi, 2 terörist yaralı ele geçirildi, 69 şüpheli de gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2015 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da terör operasyonu: 3 terörist öldürüldü

Diyarbakır'ın merkez Sur ve Yenişehir ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği, 3 teröristin etkisiz hale getirildiği, 2 teröristin yaralı olarak yakalandığı, 69 şüphelinin de gözaltına alındığı bildirildi.

İlan edilen sokağa çıkma yasağının ardından 4 gün süren operasyonlarda ele geçirilen silah ve mühimmatlar, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Kadir Işın Spor Salonu'nda basın mensuplarına gösterildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, terör örgütü PKK mensuplarının söz konusu ilçelerdeki eylemlerinin engellenmesi, kurduğu bariyerlerin kaldırılması, açtığı hendeklerin kapatılması ve bunların içerisine tuzakladıkları patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi için Yenişehir'de 2, Sur'da ise 6 mahallede operasyonlar düzenlendi.

Operasyon esnasında terör örgütü mensuplarınca sokak arasına döşenen bomba düzenekli tuzağın infilak etmesi sonucu zırhlı polis aracında bulunan polis memuru Cem Tayfun şehit oldu. Operasyon sırasında güvenlik güçlerine düzenlenen saldırılarda ve sonrasında çıkan çatışmalarda ise 8 polis memuru yaralandı.

3 terörist etkisiz hale getirildi

Teröristlerce güvenlik güçlerine el yapımı bomba ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı esnasında, sokakta bulunan 12 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı.

Operasyonlarda 3 terörist etkisiz hale getirildi, 2 terörist yaralı ele geçirildi, 9'u 18 yaşından küçük 69 şüpheli gözaltına alındı. 180 kişi hakkında da "sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri" gerekçesiyle işlem yapıldı.

Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Operasyonlarda 1 roketatar, 6 kaleşnikof marka tüfek, 1 yarı otomatik tüfek, 12 av tüfeği, 1 pompalı tüfek, 1 el yapımı silah, 1 kurusıkı tabanca, 3'ü olay yerinde imha edilen 12 kilogramlık mutfak tüpüne hazırlanmış 5 el yapımı bomba, 1 yangın tüpüne hazırlanmış kablo düzenekli el yapımı bomba, 75 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan sodyum klorat, 3 el bombası, 4 antitank roketatar mühimmatı, 5 roketatar sevk motoru, 56 boru tipi el yapımı bomba, 214 el yapımı bomba hazırlamada kullanılan metal boru, 1 küp şeklinde el yapımı bomba metal dış kabı, 743 kanas, kaleşnikof ve M1 marka tüfeklere ait fişek, çok sayıda fişek, çeşitli silahlara ait 240 kovan, 21 şarjör, havai fişek rampası, 5 telsiz ve aparatları, 3 bıçak, çok sayıda maytap, uyuşturucu madde ve örgütsel doküman, materyal ve kişisel eşya ele geçirildi.

PKK'lı teröristlerin revir gibi kullandığı bir binada çok sayıda tıbbi malzeme, el yapımı patlayıcı ürettikleri bir imalathanede de çok sayıda el yapımı bomba ve bomba yapımında kullanılan kaynak makinesi, pil, akü, kimyasal madde, kablo ve benzeri materyaller bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber