Artık polisi de polis izleyecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artık polisi de polis izleyecek

Bursa Emniyet Müdürlüğü yeni bir uygulama başlatarak, görev yapan polislerin ıÜüemniyet teşkilatının saygınlığına gölge düşürecek tutum ve davranışlarda bulunan polisleri üstlerine rapor etmesine imkan sağlayacak.

Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir, sivil ekiplerle, bundan böyle polisin tutum ve davranışlarını izleyeceklerini ve bu konuda otokontrol sağlanacağını söyledi. Daha önceden Genel Disiplin Bürosu olarak görev yapan polis biriminin, Genel Denetleme ve Disiplin Şube Müdürlüğü'ne dönüştürüleceğini belirten Emniyet Müdürü Demir; şunları söyledi:

"Şube müdürlüğüne Süleyman Memişçi getirildi. Polisin kendi kendini denetlemeyi amaçlayan sistemde iki ayrı sivil ekip oluşturuldu. Bu ekipler 24 saat esasına göre çalışarak, gerek mesai saati, gerekse mesai saati dışında polisin tutum ve davranışlarını izleyecek. Sivil ekipler, polisin mesai saati ve dışında kesinlikle gitmemesi gereken yerleri de denetleyecek. Böylece polis kendi kendini denetleyerek otokontrol sağlayacak. Polisin disiplin kurallarını daha iyi uygulayacağına inanıyoruz. Amacımız disiplini bozucu ve polisin saygınlığını zedeleyici davranışları engellemektir. Ekipler bundan böyle 24 saat sivil olarak dolaşacak. Denetleme sırasında personelin özel görev dışında, sakalından elbisesinin ütüsüne, çorabından sazık çiğnemesine ve elinde taşıyacağı anahtarlığa,tespihe kadar denetleme altında tutulacak."

Emniyet Müdürü Tahsin Demir, uygulamanın yakın bir zamanda başlayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber