Gazeteciler, Rektöre hangi dine mensup olduğunu sordu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, bir toplantıda sarfettiği, "Keşke Anadolu Müslüman olmasaydı." şeklindeki sözleri kabul etmedi.

Anka Ajans tarafından yapılan haberde Prof. Dr. Alıcı'nın, 1450'li yıllarda bulunan matbaanın Osmanlı İmparatorluğu'nun dinî tutumu sebebiyle 250 yıl sonra Anadolu'ya geldiğini söylediği belirtiliyor.

Bu habere tepki gösteren Rektör Alıcı, matbaayla ilgili açıklama yaptığını ancak "Anadolu Müslüman olmasaydı" şeklindeki bir söz telaffuz etmediğini söyledi.

Alıcı, "Başka birisi böyle bir şey söyleyebilir ama ben söylemedim. 1450 senelik Anadolu aydınlanmasında matbaanın yerini belirttim ama Anadolu'nun diniyle imanıyla ilgili bir şey söylemedim." diye konuştu.

DEÜ'nün 2006-2007 akademik yılı açılışı için Sabancı Kültür Merkezi'ne giden Rektör Prof. Dr. Emin Alıcı, misafirleri kapıda karşılayarak tek tek ellerini sıktı.

Gazetecilerin bu arada mikrofon uzatmasıyla cevap vermek zorunda kalan Alıcı, Anka Ajans'ın, ellerinde konuşma kaseti olduğunu belirtmesine karşılık, "Yok böyle bir şey. Hazırlanmış bir ses kaydı olabilir. Orada bulunan 75 kişi de benim bunları söylemediğime şahitlik yapabilir. Böyle bir konuşma olmadı. Bugün mahkemeye vereceğim. Bütün istediğim adaletin çabuk sonuçlanması, bu olayın aydınlanması." şeklinde konuştu.

Gazete haberlerinde eşi olarak takdim edilen kişinin eşi olmadığını, eşinin Süryani değil Müslüman olduğunu da belirten Emin Alıcı, kendi dini hakkındaki sorulara ise "Burası laik bir ülke. Herkes her istediğini olabilir. Özgür bir ülke. Ben sizin şeyinizi (dininizi) soruyor muyum? Beni ilgilendirmiyor. Üstelik bir insanın inançlarının sorgulanmasını doğru bulmuyorum. Ben başka bir insanın inançlarını sorgulamıyorum, kimsenin de benim inançlarımı sorgulamasını doğru bulmuyorum." diye cevap verdi.

Alıcı, sözkonusu haberin komplo olup olmadığı yönündeki soruya karşılık ise "Ne olduğunu bilemeyeceğim ama bu işin içinde olanlar, sürecin sonunda cezasını çekecek." derken toplantıda Anadolu Aydınlanması, Atatürk'ün Anadolu'ya getirdiği şeyler hakkında görüş belirttiğini kaydetti.

Toplumun şu anda linç psikolojisi içinde olduğunu savunan Alıcı, hükümete yönelik eleştirilerinin temelinde dinî duygularının mı yattığı şeklinde bir soruya karşılık da şunları söyledi: "Bunun iktidarla veya başka bir şeyle ilgisi yok. Orada bulunan bir gazeteci arkadaşımızın, gerçek olmayan bilgileri aktarmasından başka bir şey değil. Orada 75 kişi vardı, hepsinin ismi belli, onlara gidip sorabilirsiniz."

Alıcı son olarak, siyasete atılmayı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine, "Ben doktor olmayı planlıyorum." dedi.

Emin Alıcı daha sonra üniversitenin açılış törenine katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber