Gündemden önemli satır başları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2006 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- Başbakan Erdoğan, Ankara'da "Bilgisayarım" kampanyasının başlangıç törenine katılacak.

3- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın AB gezisi...

- Babacan, İtalya'da Başbakan Romano Prodi, Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema, AB İşleri ve Ticaret Bakanı Emma Bonino ile bir araya gelecek.

- Babacan, akşam saatlerinde de Finlandiya'ya hareket edecek.

4- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, New York'ta...

- BM'nin 61. Genel Kurul toplantıları çerçevesindeki temaslarını tamamlayan Gül, Türkiye'nin ABD'deki başkonsoloslarıyla görüşecek.

5- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, 31 gazi ve vazife malulü ile 23 şehit yakınına Ankara Polisevi'ndeki törende Devlet Övünç Madalyalarını verecek.

6- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Milli Prodüktivite Merkezi, Türkiye İş Kurumu ve İşçi Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü arasında Ankara'da yapılacak işbirliği protokolleri imza törenine katılacaklar.

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Adana'da toplantılara katılacak ve ziyaretlerde bulunacak.

8- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Karaman'da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

9- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Antalya'da kongre turizmi toplantısında konuşacak, Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü binası ile müze ek binasının açılışını yapacak.

- Koç, Aspendos Antik Tiyatrosu'nda "Anadolu Ateşi" gösterisini de izleyecek.

10- İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin yeni akademik yılının açılış törenine 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de katılacak.

11- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Cumhurbaşkanı'nca bir kez daha görüşülmesi için geri gönderilen Kamu Denetçiliği Kurumu Yasası ele alınacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sayıştay Yasası'nda değişiklik öngören teklif ele alınacak.

- Adalet Komisyonunda, Vakıflar Yasası Tasarısı'nın görüşmeleri sürecek.

12- Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu heyeti, Almanya'daki temasları hakkında başkent Berlin'de basın toplantısı düzenleyecek.

13- Dünya Haber Ajansları Zirvesi, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılıyor.

- Bulgaristan Parlamento Başkanı Georgi Pirinski'nin açılışını yapacağı toplantıya, aralarında AA Genel Müdürü Hilmi Bengi'nin de bulunduğu 25 ülkeden haber ajansları yöneticileri katılacak.

14- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ordu'da partisinin yeni il binasını açacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak ve partisince düzenlenen iftar yemeğine katılacak.

15- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara Sivil Toplum Meclisi'ni oluşturan sivil toplum örgütlerinin başkanları ve Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Aygün'ü ATO'da ziyaret edecekler.

16- Hava Harp Okulu'nda 2006-2007 eğitim ve öğretim yılına törenle başlanıyor.

17- Umut Vakfınca, Bireysel Silahsızlanma Günü kapsamında, İstanbul Taksim Meydanı'nda "Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü" adlı etkinlik düzenlenecek.

18- Toplantı...Açılış...

- Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliğince, Batum-Hopa demiryolu projesi ve Kars-Tiflis projesinde yaşanan güncel gelişmelerle ilgili Trabzon'da basın toplantısı düzenlenecek.

- Güneydoğu Belediyeler Birliği'nin olağan genel kurulu, Diyarbakır'da yapılıyor.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ulaşım filosuna katılacak 50 otobüsün ihale sözleşmesini imzalayacak.

19- İstanbul'a ikinci tüp geçiş hazırlığı...

- DLH Genel Müdürlüğü, lastik tekerlekli araçların geçişini sağlayacak bir tüp geçişin, yap-işlet-devret modeliyle yapımı için YPK'ye başvurdu.

- Maliyeti yaklaşık 370 milyon dolar olarak öngörülen tüp geçişin, şu anda inşa edilen gibi batırma biçiminde değil, tünel açma yöntemiyle yapılması düşünülüyor.

20- Çimento üretimi ve ihracatı...

- Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili: "2007 yılında ihracat için yeni bir kapasite elimizde olmayacak. İç piyasadaki büyümeyi de karşılamak için ihracat rakamımız düşecek."

- "Süratle sağlıklı bir mortgage uygulamasının yürürlüğe girmesi lazım."

21- Flamingolar Çukurova Deltası'nda...

- Kuzeydeki sulak alanlardan daha ılıman iklime sahip güneye gelen filamingolar, Çukurova Deltası'nı şenlendirdi.

- Türkiye'de daha çok Çukurova ve Gediz Deltası'nda görülen flamingoların yaklaşık 30 bini kış aylarını Türkiye'de geçiriyor.

22- Türk doktorun başarısı...

- Avrupa'daki Çocuk Kalp Cerrahları Derneği'nin Türkiye'den tek üyesi olan Prof. Dr. Sertaç Çiçek, dünyada ilk kez düzenlenecek Pediatrik ve Konjenital Kalp Damar Cerrahisi Kongresi'nin bilimsel başkanlığını yapacak.

- Çiçek: "Bir Türk olarak bu göreve seçilmek gurur verici."

23- Futbolda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçları bu gece yapılıyor.

- Beşiktaş, Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımıyla Sofya'da,Kayserispor, Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla Kayseri'de, Fenerbahçe, Danimarka'nın FC Randers takımıyla Aarhus'da ve Trabzonspor da İspanya'nın CA Osasuna takımıyla Pamplona'da karşılaşacak.

24- 39. Dünya Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Guangzhou kentinde sürüyor.

25- Voleybolda 15. Dünya Bayanlar Grand Prix Avrupa Elemeleri, Bulgaristan'ın Varna kentinde sürüyor.

- Türkiye, 2. Grup'taki 3. ve son maçını, Sırbistan-Karadağ ile yapacak.

26- Basketbolda 22. Erkekler Tadım Türkiye Kupası 1. tur eleme grubu mücadelesi, Konya ve Manisa'da 2'şer maçla başlıyor.

27- Futbolda Lig (B) 5. Grup'ta 8. hafta maçları bugün yapılacak.

28- Turkcell Süper Lig'de 8. hafta, Türk Telekom Lig (A)'da da 7. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber