Hızlı ve doğru müdahale için acil durumda 'ICE'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2006 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UYGULAMA SAYESİNDE, ACİL DURUMDA KİŞİNİN YAKININA ULAŞIP SAĞLIK BİLGİLERİNİ ALMAK, DOKTORLARIN HIZLI VE DOĞRU MÜDAHALESİ SAĞLIYOR

Yabancı bir ülkede insanın başına gelebilecek hastalık ya da kaza anında sizi bulanların kime ulaşmasını istiyorsanız, o kişinin numarasını cep telefonunuza ICE olarak kaydetmek yeterli.

BAŞTA İNGİLTERE OLMAK ÜZERE PEKÇOK ÜLKEDE GELİŞTİRİLEN UYGULAMA İLE HASTALIK VEYA KAZA ANINDA KİME ULAŞILMASI İSTENİYORSA O KİŞİNİN NUMARASINI ICE OLARAK KAYDETMEK YETERLİ

Başta İngiltere olmak üzere pek çok ülkede geliştirilen 'In Case of Emergency- ICE- Acil Durumda' uygulaması ile pek çok ülkede başınıza gelecek en kötü ihtimal anında yakınlarınıza ulaşılması mümkün.

Özellikle yabancı bir ülkede yalnız olan kişilerin en korkulu rüyası olan 'Kaza ya da hastalık anında aileme nasıl ulaşırlar?' endişesi, artık pek çok ülkede basit bir uygulama ile ortadan kaldırılıyor. İngiltere'nin öncülüğünde geliştirilen uygulama, pek çok ülkede benimsenirken, kaza ya da hastalık anında kişinin yakınlarına ulaşma sıkıntısı da bir ölçüde çözülüyor. Uygulamanın geçerliliği için yapılacak işlem ise çok basit. Günümüzde herkesin bir cep telefonu olduğu varsayılarak, acil durumda ulaşılması istenen kişinin adı ve numarası cep telefonuna ICE olarak kaydediliyor. Alternatif olarak birden fazla kişiyi acil durumda ulaşılacak kişi yapmak istiyorsanız bunları da ICE1, ICE2, ICE3 kaydedebiliyorsunuz.

Kişinin cep telefonuna acil durumda aranması için ICE olarak bir yakının kaydedilmesi doktor ve sağlık personelinin işini de kolaylaştırıyor. Örneğin kaza anında kişinin var olan hastalıkları hakkında, yakınından bilgi almak sağlık personelinin daha hızlı ve kolay müdahale etmesine neden oluyor. Avrupa ülkelerinde doktorlar ve hastaneler tarafından da benimsenen bir uygulama olarak tanımlanan ICE sayesinde, acil durum anında sağlık personelinin kişinin cep telefonundaki isimlerden hangisini araması gerektiği kargaşasının da ortadan kalktığı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber