'Ankara'daki saldırıda yaralananlardan tedavi gideri alınmayacak'

Sağlık Bakanlığı: - "Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızdan tedavi gideri olarak hiçbir surette ücret talep edilmeyecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2015 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Ankara'daki saldırıda yaralananlardan tedavi gideri alınmayacak'

Sağlık Bakanlığı, Ankara'daki terör saldırısında yaralanan vatandaşlardan tedavi gideri olarak ücret talep edilmeyeceğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında "Ankara Tren Garı önünde meydana gelen terör saldırısında yaralanan bir hastadan tedavi masrafı olarak 26 bin lira istendiğine" dair haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

Haberde adı geçen ve terör saldırısında yaralanan hastanın tedavisinin 10 Ekim'den itibaren Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ettiği belirtilerek "Hastanın hastaneye kabulü acil servisten yapılmış ve 'adli vaka' olarak kayıt altına alınmıştır. İlgili yasal mevzuata göre acil servise başvuran tüm hastaların, sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın tedavileri ücretsiz olarak yapılmaktadır" ifadesine yer verildi.

-"İl sağlık müdürlüklerine müracaat etmeleri yeterli"

Hastane otomasyon sistemlerinin işleyişinden dolayı hastalara yapılan her türlü tıbbi hizmetin karşılığının sistemde otomatik görüldüğü kaydedilerek şu bilgilere yer verildi:

"Burada yer alan ücretler, adı geçen hastaya fatura edilen ya da edilmesi planlanan ücretler olmayıp yapılan tıbbi hizmetlerin karşılığının sisteme yansımasıdır. Ankara'daki terör saldırısında yaralanan vatandaşlarımızdan tedavi gideri olarak hiçbir surette ücret talep edilmeyecektir. Bu hastalarımızın gerek tedavi ve gerekse tedavi sonrası takip süreçlerinde verilen tüm hizmetlerin bedeli, devlet tarafından karşılanacaktır."

Taburcu olduktan sonra tedavi ve takip hizmetinden ücretsiz yararlanmak isteyenlerin il sağlık müdürlüklerine müracaat etmelerinin yeterli olacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber