Teknik öğretmenler sanayiye gidemez oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
"Maaş Karşılığının Dolduramayan Teknik Öğretmenlere Sanayi İşbirliği Görevi Verilmiyor"

Mesleki eğitim merkezleri temel işleyişi okulda haftada bir gün teorik eğitim, kalan zamanda ise sanayi de koordinatörlük dersi verilmesi gerekiyor. Ama yeni Kanunda çok ciddi bir problem var. Diyorki maaş karşılığını dolduramayan öğretmen ek ders alamaz. Yani koordinatörlük görevi verilemez

Bu durum mesleki eğitim merkezlerinde maaş karşılığını dolduramayan öğretmenlerde ciddi bir problem, çünkü türkiye çapında küçük yerleşim yerlerindeki hiçbir mesleki eğitim merkezi branşlarında ek derslerini dolduramıyor. 20 saat ders alması gereken öğretmenler 10-15 saat te kalıyolar.

Maaş karşılığını dolduramayan öğretmenler şu an boşlukta , çünkü koordinatörlük yapamıyor. Mesleki Eğitim Merkezi nin kuruluşuna ters bir durum ve bu durumun nasıl ve ne zaman düzeleceği çok ciddi bir sorun , kimse bilmiyor.

Devlet çırak öğrencilerin işletmelerde çalışması ve mesleki eğitim merkezlerinde ders alması karşılığında tüm öğrencileri sigortalarını yapıyor , ama işi bırakan , devam etmeyen öğrenciler sigortaları yapıldığı halde kontrol edilemiyor. SSK kurumu da bu durumda çalışmayan ama sigortası devam eden öğrenci vasfı bitmiş kişilere de hizmet vermeye devam ediyor.

Bu kısır döngü ne zaman aşılacak? Kimler Çözüm Bulacak?

Haber Gönder yoluyla haberi yazan: Ahmet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber