BES: Öğretmen açığı 3 bin 500 sözleşmeli atamakla kapatılamaz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BES Genel Merkezi, 100 binleri aşan öğretmen açığının bulunduğu Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı, İngilizce ve Bilgisayar alanlarında 3 bin 500 sözleşmeli öğretmen alımı yapmasına yönelik açıklamalarda bulundu:

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, öğretmen açığını "sözleşmeli öğretmen" uygulamasıyla kapatacağını söylemesini eleştiren Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Yetişmiş, nitelikli ve deneyimli eğitim kadrolarını mesleki ve ekonomik sorunlarla mesleğine küstürerek emekliğini teşvik etmek, yerine getirilecek eğitim kadrolarını "Sözleşmeli" olarak istihdam etmek yanlış bir uygulamadır. 1995 yılından günümüze öğrenci sayısında 2 milyon 100 bin artış olmasına karşın öğretmen sayısındaki artış 130 binlerle sınırlı kalmıştır. Bu açığı sözleşmeli öğretmenlik politikalarıyla kapatmaya çalışmak eğitim sistemimize yeni sıkıntılar ve hastalıklar bulaştıracaktır. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının verim ve başarı getirmediği ortadadır. Öğretmenler bu uygulama ile mesleğine pamuk ipliğiyle bağlanmıştır. Öğretmenin kendisini devlete adaması gerekirken sözleşmelilik uygulamasıyla okulunu ve mesleğini benimseyemez duruma gelmiştir. Sözleşmelilik, öğretmenlik mesleği sevgisini ve itibarını zedelemiştir. Bu yüzden biran önce sözleşmeli öğretmenlik uygulaması kaldırılmalı ve kadroya geçirilmelidir, diye konuştu.

Avcı, sözlerini şöyle tamamladı, Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı 3 bin 500 öğretmen ataması kararı, öğretmenlik programlarını yüksek puanlarla kazanıp eğitimlerini tamamlayan yüz binlerce öğretmen adayının hayallerini yıkmış, umutlarını söndürmüştür. Öğretmen olma hayali ile yanıp tutuşan bu kadar gencimizin hayatı ve geleceği karartılmıştır. Buradan hükümete ve YÖK'e sesleniyorum. Madem bu gençlere öğretmen olma şansı tanınmayacaktı YÖK ve hükümet eğitim fakültesi kontenjanlarını niye azaltmadı?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber