'PKK şiddet eylemlerini derhal durdurmalı' demişti

Trafik kazasında hayatını kaybeden HAK-PAR Genel Başkanı Demir, PKK terör örgütünün eylemlerini tırmandırmasına ilişkin AA'ya konuşmuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2015 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'PKK şiddet eylemlerini derhal durdurmalı' demişti

Dün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Fehmi Demir, PKK'nın şiddet eylemlerini derhal durdurmasını, barışçı bir çözüm yolunun açılmasını istiyordu.

Fehmi Demir, PKK'nın terör eylemlerini tırmandırmasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunmuştu.

Sorunların barışçıl yollardan çözülmesi gerektiğinin altını çizen Demir, HDP'nin inisiyatif kullanarak, barışçı çözüm konusunda rol alması gerektiğine dikkati çekmişti.

Değerlendirmelerinin yer aldığı 27 Temmuz 2015'te yayımlanan haberde Demir, "PKK şiddet eylemlerini derhal durdurmalı. Barışçı çözümün yolu açılmalı. HDP inisiyatif kullanmalı. Barışçı çözüm konusunda rol almalı. Yönünü sadece Kandil'e ve İmralı'ya dönmemeli. Halkın kendisine verdiği desteğin gereğini yapmalıdır. Sadece şikayet eden makam olmaktan çıkmalı" ifadesini kullanmıştı.

Demir, terör örgütü PKK'nın eylemlerini tırmandırmasına ilişkin, "sorunları barışçıl, demokratik yollardan çözmenin yollarının aranması gerektiğini" bildirmişti. Demir, siyasetin sorunları çözebileceğinin topluma gösterilmemesi halinde kaos ortamının oluşabileceğini vurgulamıştı. Demir, "40 yıllık kirli savaş, bu sorunlara çözüm getirmedi. Bundan sonra da şiddetin, terörün bu sorunları çözeceği kanaatinde değilim" değerlendirmesinde bulunmuştu.

- "Kaygının giderilmesi lazım"

Bölge halkının tedirginlik içinde olduğunu vurgulayan Demir, şunları söylemişti:

"Yeniden şiddet ve terör ortamına girilmesi, yeniden bombalamaların yaşanması, askeri operasyonların yaşanması konusunda bir tedirginlik var. 'Doksanlara geri mi dönüyoruz' şeklinde bir kaygı yaşanıyor. Bu kaygıyı taşımakta halk haklı. Bu son üç-dört yıl içerisinde halk, silahların bırakılacağı, sorunların barışçıl ve demokratik yollardan çözüleceği konusunda umuda kapılmıştır. Ne yazık ki bu umut son günlerde yaşananlarla kırıldı. Bu kaygının giderilmesi lazım."

Demir, PKK'dan şiddet eylemlerini derhal durdurmasını istemiş, "Barışçı çözümün yolu açılmalı. HDP inisiyatif kullanmalı. Barışçı çözüm konusunda rol almalı. Yönünü sadece Kandil'e ve İmralı'ya dönmemeli. Halkın kendisine verdiği desteğin gereğini yapmalıdır. Sadece şikayet eden makam olmaktan çıkmalı" ifade etmişti.

Demir, hükümetin de barışçı çözüm yolunu kolaylaştıracak çabalar içinde olması ve silahın bırakılması için zemin hazırlaması gerektiğini kaydetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber