Bakan Şahin: Araştırdım, sendika çalışanı açlığa mahkum

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Eylül 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, toplu görüşmelere katılan memur sendikalarının çalışanlarının aldığı ücretler hakkında bir araştırma yaptığını belirterek, bu sendikaların asgari ücretten maaş verdiğini saptadığını kaydetti.

NTV'de soruları yanıtlayan Şahin, "Demek ki kamu olarak bu sendika ve konfederasyonlardan çalışanlarımıza daha çok sahip çıkıyoruz" derken, ayrıca CHP ve DYP'nin çalışanlarına ne kadar maaş verdiğini de araştırdığını ve devlet memurlarının daha iyi kazandığını söyledi.

395 YTL VERİYORLAR:

Şahin, AKP'nin bu siyasi partilere göre daha iyi ücret ödediğini kaydeden Şahin şöyle konuştu: "Benimle pazarlığa oturan ve genel merkezin önüne çelenk koyan, 'bu kadar maaşla geçinilir mi' diyen arkadaşlarımızla ilgili araştırma yaptım. Çok ilginçtir. Çok konuşan, isim vermeyeceğim. Gerekirse açıklarım. Çalışanlarına asgari ücretten maaş veriyor. Şimdi 'memurları açlığa mahkum ediyorsunuz' diyorlar. En çok üyeye sahip konfederasyon, çalışanlarının eline 395 YTL veriyor. O masadan çekilen konfederasyona (KESK'i kast ederek) bağlı bir sendika 507-617-741-765 YTL veriyor. Bunlar '1050 YTL'nin altında biz bir şey kabul etmeyiz' dediler. Ama kendi çalışanlarına bunu layık görüyorlar. Demek ki kamu olarak bu sendika ve konfederasyonlardan çalışanlarımıza daha çok sahip çıkıyoruz."

50 EKMEK FAZLA ALINIYOR:

Şahin, enflasyon düştüğü için alım gücünün de arttığını ileri sürdü. Şahin, 2002 yılında 2 bin 500 ekmek alınabilen en düşük memur maaşıyla şimdi 2 bin 550 ekmek alınabildiğini söyledi. Şahin, aynı dönemde maaşıyla 128 kilo beyaz peynir alan memurun şimdi ise 161 kilo alabildiğini belirtti. Memurun son 4 yıllık dönemde enflasyon karşısında ezilmediğini savunan Şahin, "4 yıl önce en düşük memur maaşı 394 YTL'ydi, şimdi ise 765 YTL, temmuz da 847 YTL olacak. Yani, yüzde 95.2 en düşük memur maaşında artış olmuş enflasyon yüzde 46.2. Yani enflasyonun üzerinde zam vermişiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber