'İşadamı da dinlenildi, manken de'

Yasadışı dinleme iddianamesinde siyasetçisinden bürokratına, iş adamından mankenlere kadar kamuoyunun yakından tanıdığı birçok isim müşteki-mağdur olarak yer aldı.

Haber Giriş : 27 Ekim 2015 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İşadamı da dinlenildi, manken de'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde yasadışı dinleme yapmakla suçlanan 143 şüpheli hakkındaki iddianamede, siyasetçisinden bürokratına, iş adamından mankenine kadar kamuyonunun yakından tanığını 57 isim mağdur olarak yer aldı.

PKK ile mücadele koordinatörü listede

Bu isimlerden biri 2. Ordu Komutanlığı yapan emekli General Edip Başer... 2006-2007 yılları arasında 'PKK ile Mücadele Özel Koordinatörü' olarak görev yapan Başer, telefonları yasadışı dinlenildiği için mağdur olarak yer aldı.

Üzeyir Garih'in kızı mağdur

Mağdur isimler arasında 2001 yılında hayatına kaybeden Üzeyir Garih'in kızı Daila Garih de var. Garih'in telefonları yasadışı dinlenildi. MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da listede yer aldı. Özdağ da telefonları dinlenilen isimler arasında.

Manken, oyuncu, kulüp yöneticisi...

Manken Deniz Akkaya, program sunucusu Müge Anlı, oyuncu Peker Açıkalın, Gençlerbirliği Spor Kulübü yönetici İlhan Cavcav da mağdurlar arasında iddanamede yerini aldı.

İşadamları ve gazeteciler

İddianamede müştekiler de mağdurlar gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimler. Aydın Doğan, Mehmet Ali Yalçındağ, Kadir Mısırlıoğlu, Rifat Hisarcıklıoğlu, İnan Kıraç, Fikret Bila, Fatih Altaylı gibi işadamı ve gazetecilerin yanı sıra emniyet görevlileri de iddianamede.

İstanbul Emniyeti'nin başı da müşteki

Bu isimlerin en başında ise şu an İstanbul Emniyet Müdürü olan Mustafa Çalışkan var. Emniyet Müdürü Çalışkan'a müşteki olarak iddianamede yer verildi. Eski Emniyet Müdürü olan ve bir dönem cezaevinde kalan Hanefi Avcı da müşteki oldu.

Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber