Erdoğan: Yarın yepyeni bir anlayış ortaya konacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 29 Ekim resepsiyonunda konuştu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ekim 2015 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Yarın yepyeni bir anlayış ortaya konacak

Resepsiyonda davetlilere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; yarın düzenlenecek törenlerde yaşanacak farklılıklara dikkat çekti. Erdoğan; "Yarın hipodromdaki kutlamalar da çok farklı olacak. Gösterilerde yepyeni bir anlayış ortaya konacaktır. Cumhuriyetin bir tarafta, cumhurun da diğer tarafta olduğu anlayışı uzun uğraşlar sonunda ortadan kaldırdık" dedi. Erdoğan ayrıca, "Şurası hep altın kaplı bakın görüyorsunuz. Şu gördüğünüz sarımsı renkler var ya onu hep altın zannediyorlar. Biliyorsunuz kullandığımız klozetler de hep altın kaplama" ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bugün Cumhuriyetimiz 92. yaşında, bu yıl Osmanlı 716. yıl dönümü, Anadolu Selçuklu Devleti kuruluşunun 940. yıl dönümü. Dünyada kesintisiz şekilde böyle bir devlet geçmişine sahip çok az millet vardır. Bir takım gafillerin aksine milletimiz bu eşsiz mirasının gayet iyi farkındadır. Biz bu mirasa sahip çıkma ve yaşatma gayesi içindeyiz. Bugünlere gelmemizde emeği olan tüm kurucu büyüklerimizi gazi ve şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Kendini köklerinden koparmak isteyenlere karşı içlerinden çıkanı destekleyerek milletimiz kararını ortaya koymuştur.

"YARINKİ TÖRENLERDE YEPYENİ BİR ANLAYIŞ ORTAYA KONACAK"

Yarınki Cumhuriyet bayramı törenlerimizde gösterilerde yepyeni bir anlayış ortaya konacaktır. Cumhuriyetin bir tarafta, cumhurun da diğer tarafta olduğu anlayışı uzun uğraşlar sonunda ortadan kaldırdık. Milletin tüm kazanımlarına yapılan saldırılarda Cumhuriyet hep kalkan olarak kullanıldı. Bu istismar en çok Cumhuriyet'e zarar verdi. Cumhurbaşkanlığı makamında darbecilerin oturmasını içlerine sindirenler şimdi aynı makamda doğrudan milletin oyları ile göreve gelen birinin, yani şahsımın bulunmasına tahammül edemiyorlar. Artık cumhuriyet, ülkenin ve halkın adeta iliğini sömüren vesayet odaklarının değil, bizatihi cumhurun, milletin uhdesindedir

"CUMHURİYET ÖYLE BİR ŞEYDİR Kİ TADINDAN YENMEZ"

Eski milli eğitim bakanlarından rahmetli Tahsin Bangıoğlu, tek parti döneminde bir Cumhuriyet Bayramı'nda konuşma yapar. Selamlamadan sonra konuşmaya 'Cumhuriyet öyle bir şeydir ki..' diye başlar. Fakat devamını getiremez. Rahmetli Bangıoğlu, sözünün devamına şu şekilde devam etmek zorunda kalır 'Cumhuriyet öyle bir şeydir ki tadından yenmez'. Yarın ki törende, aynı orkestra kendi kültürümüzün bir yorumu olan Ulvi Cemal Erkin'in Köçekçesi'ni icra edecek. Kılık kıyafeti ile kültürü, müziği ile tanımadıkları bir millet modeli dışındakileri yok saydılar.

"ŞURASI HEP ALTIN KAPLI BAKIN GÖRÜYORSUNUZ"

Şurası hep altın kaplı bakın görüyorsunuz. Şu gördüğünüz sarımsı renkler var ya onu hep altın zannediyorlar. Biliyorsunuz kullandığımız klozetler de hep altın kaplama. Bu buluşmamız Cumhuriyet'in sahibinin şu ve veya bu kurum değil bizzat cumhurun olduğunun göstergesidir. Geçmişte Cumhurbaşkanlığı makamı tek bir anlayışın hakim olduğu ve kapısından o anlayışa sahip olanların girdiği bir makam olmuştur. Şimdi ise millet bu makamda buluşuyor. Bunların ne Cumhuriyet diye bir dertleri ne de demokrasiye inançları var. Yarın hipodromdaki kutlamalar da çok farklı olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber