5 liradan satılan alkol 12 can aldı

Otoparkların deposunda, minibüslerin içinde metil alkol karıştırılarak elde edilen içkiler 'Bulgaristan'dan geldi' diye 5 liradan piyasaya sürüldü. İstanbul'da sahte içkiden zehirlenen 12 kişi hayatını kaybetti. Ölüm tekelinden organize çete çıktı, 15 kişi gözaltında!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Ekim 2015 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 liradan satılan alkol 12 can aldı

Levent ALBAYRAK

İstanbul'da 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan sahte içki zincirinin ilk halkası 23 Ekim'de vatandaşların alkol zehirlenmesi şikayetiyle hastanelere gitmesiyle ortaya çıktı. İlk gün Erhan Kayaer ve Mustafa Mekik alkol zehirlenmesine bağlı olarak hayatını kaybederken ölümleri kayıtlara şüpheli olarak geçti. Ertesi gün de Avcılar'da Yılmaz Aydın ile sonraki günlerde Bayrampaşa'dan Orhan Kutukız, Resi Gezer, Ercan Tümey, Naci Çiftçi ve kimliği belirlenemeyen bir kişi daha hastanelerde aynı şikayetle tedavi altına alındı. Bu kişiler ile kimliği belirlenemeyen 2 vatandaş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İZBE DEPODAN BÜFEYE

Polis Fatih'te 3 ayrı büfeye baskın düzenledi. Buradan alınan bilgiye göre Bağcılar ve Bayrampaşa'da Sinan K. ve Aydın K. kardeşler, çetenin diğer üyeleri İsmail B., Süleyman Y., Nihat B., Metin Ş., Metin K. ve İzzet A. ise Küçükçekmece, Sultangazi ve Esenler'de tolam 15 kişi gözaltına alındı. Sahtekarların içkileri metil alkolle karıştırarak ürettikleri ve 5 liradan sattıkları öğrenildi. Büfeciler müşterilere 'Bulgaristan'dan kaçak geliyor. Keyifle için' dedikleri öğrenildi.

Silivri'de villaya baskın

Sahte alkol terörü üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerinin yanı sıra Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul'un çeşitli semtlerinde şok operasyonlar başlattı. Şebekenin Silivri'de kiraladığı bir villaya da baskın yapıldı. Baskında villanın adeta sahte içki imalathanesine dönüştürüldüğü görüldü. Esenler'de de bir otopark içinde sahte içki üretilen minibüs kameraya takıldı.

Her yer bembeyazdı

İçtiği sahte rakı nedeniyle ölümden dönen Serkan Okansoy rakıyı bakkal gibi küçük bir yerden Bulgaristan'dan geliyor diye 5 TL'ye aldığını belirtti. Rakıyı içtikten sonra ertesi gün gözlerinin karardığını, baktığı her şeyi bembeyaz görmeye başladığını anlatan Okansoy, "Kesinlikle ucuz diye içmeyin. Devlete de sesleniyorum. Ne olur rakıları ucuzlatın" dedi.

Tadından anlaşılmaz!

AKŞAM'A açıklama yapan Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Cem Gün "Sahte alkol üretiminde kullanılan metil alkol çok ucuz! Metil alkol genelde yağ sökücü, boya maddeleri ve cilalarda kullanılıyor. Bu maddeyi elde ettikten sonra normal alkollerin içine katıyorlar ve tüketiciler sahte alkolün tadını ayırt edemiyor" dedi.

KÖRLÜK VE KUSMA

Dr. Cem Gün "Bulantı, kusma, hafif baş dönmesi, mide ekşimesi oluyor. Sahte alkolün tüketim derecesi ne kadar fazla olursa belirtiler daha fazla artmaya başlıyor. Bunlar da şiddetli karın ağrısı, istemsiz vücuttaki kas krampları, görmede bozulma, çift görme olabiliyor. Kişiler sanki tipide yürüyormuş gibi kar manzarası görüyor etrafı. Acil müdahale edilmezse nöbet, koma ve ölümle sonuçlanabilir" dedi.

Elebaşı da zehirlenmiş

15 kişinin yapılan operasyonla gözaltına alındığı operasyonun elebaşlarından M.K'nın kaçak yaptığı içkileri önce kendisinin tattığı ve iki gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yine üretimin başına döndüğü ortaya çıktı. Kaçak içkileri şişelerine doldururken yakalanan M.K'nın anlattıkları polisleri bile şaşırttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber