Davutoğlu: Gönlüm rahat

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki akşam ve dün yoğun programlarını sürdürdü. Konya mitinginin ardından TRT ve KONTV'nin yayınlarına katılan Davutoğlu, dün de Ankara'ya geçerek seçim öncesi son mitingini Başkent'teki Sincan Meydanı'nda gerçekleştirdi. Davutoğlu, bu programlarda özetle şu mesajları verdi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Kasım 2015 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Gönlüm rahat

"Hamdolsun bir çok olaya, provokasyona rağmen yarından sonra seçime gidiyoruz. Bu da bu hükümetin kararlılıkla sağladığı bir imkan. Ben 7 Haziran'dan bu yana yaptığımız her muhasebeye ve kim yaparsa yapsın eleştiriye hazırım ama bu ülkeyi yönetimsiz bırakmadık. Siyaseten çok riskli olmasına rağmen, büyük riski üstlenerek terörle mücadele ile erken seçim hükümetini aynı anda yürüttük. Ama gönlüm o kadar rahat ki bugün bunun hakkını verdiğimizi düşünüyorum ve milletimiz de bunu takdir edecek, bundan eminim."

BAĞRIMIZA BASACAĞIZ

"Seçimde netice ne olursa olsun, bütün vatandaşlarımızı bağrımıza basacağız, hiç kimseye küsmeyeceğiz, hiç kimseyi dışlamayacağız, hiç kimseye sert bir üslup kullanmayacağız. Herkese bu ülkenin vatandaşı olmak hasebiyle saygı gösterilen yeni bir dönem için gayret sarf edeceğiz. Eminim şimdi, 7 Haziran'dan çok daha iyi bir neticeyle '7 Haziran'da olanda belki de hayır vardır' diyerek, 2 Kasım sabahı hep beraber iyi bir Türkiye'ye uyanacağız. Tehditler ve puslu havayı oluşturan art niyetli odaklara rağmen mertçe meydana çıkan ve kimseden korkmadan oyunu verecek vatandaşlara teşekkür ediyorum. Şeytani planlar karşısında bizim Allah'tan başka sığınağımız, milletimizin duasından başka dayanağımız yoktur. O sığınaktan, o dayanaktan daha güçlü de hiçbir güç mercisi yoktur."

Güzel bir gece olacak

"Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımıza da özellikle sesleniyorum. Hiçbir şekilde tedirgin olmayın, biz terörle mücadeleyi sürdürürken seçim güvenliğini hiç ihmal etmedik, etmeyeceğiz. Demokratik kazanımlardan da bir adım geriye gitmeyeceğiz. Gidin oylarınızla Türkiye'nin barışı ve geleceği için yönlendirici iradenizi ortaya koyun. Benim inancım o ki, milletimiz demokratik istikrarın sürmesi ve Türkiye'nin kalkınması yönünde istikamet belirleyici bir irade kullanacak. 1 Kasım gecesi güzel bir gece olacak. Karanlıklara değil şafakla birlikte aydınlıklara açılan bir gece olacak. İnşallah akşam balkondan tekrar demokrasi şöleni yapacağız. İnşallah milletimiz büyük katılımla sandığa gidecek, Türkiye'nin istikametini belirleyecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber