'12 Eylül anayasasını savunacak partinin olacağını tahmin etmiyorum'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu aşamadan sonra Türkiye'de 12 Eylül anayasasını savunacak hiçbir partinin olacağını tahmin etmiyorum" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2015 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'12 Eylül anayasasını savunacak partinin olacağını tahmin etmiyorum'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu aşamadan sonra Türkiye'de 12 Eylül anayasasını savunacak hiçbir partinin olacağını tahmin etmiyorum. 12 Eylül anayasasını savunmak demek, 'mevcut anayasa böyle kalsın' demek, 'Türkiye bu yarışa katılsın ama ayağındaki prangaları çözmeyelim' demektir" dedi.

Kurtulmuş, A Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa değişikliği için muhalefetin tavrının ne olacağı sorusu üzerine ise Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu aşamadan sonra Türkiye'de 12 Eylül anayasasını savunacak hiçbir partinin olacağını tahmin etmiyorum. 12 Eylül anayasasını savunmak demek, 'mevcut anayasa böyle kalsın' demek, 'Türkiye bu yarışa katılsın ama ayağındaki prangaları çözmeyelim' demektir. Buna hiçbir parti razı olmaz. Hiçbir parti böyle istese dahi bunu söyleyemez. Çünkü bütün partilerin tabanları bu anlamda yeni bir anayasa yapılmasını Türkiye için zaruri olduğunu düşünüyor. Bu gömlek Türkiye'ye dar geliyor. Bu millete hala bu deli gömleği giydirmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu bir ruh meselesi, oluşacak seferberlik ruhu gibi bir şey. Yeni bir reform dalgasının yaratılması, üretilmesidir."

Kurtulmuş, bu sürece diğer partilerin de karşı gelmeyeceğini dikkati çekti.

Başkanlık sistemi ile ilgili soruya ise Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 2014'ün ağustos ayında yapılan seçimle fiili olarak başkanlık sisteminin deneme sürecine girdiğini söyledi. Başkanlık sisteminin Türkiye'de etkin bir yürütmenin önemli unsurlarından biri olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Türkiye'de asıl olan etkin yürütmenin kurulabilmesidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber