Rektörler istifa peşinde!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı üniversite rektörlerinin Cumhurbaşkanı Sezer döneminde yeniden ata-nabilmek için görev süreleri dolmadan istifa etmeye hazırlandığı iddia edildi

Görev süreleri 2008 yılında dolacak olan bazı üniversite rektörlerinin Cumhurbaşkanı Sezer'in görev süresi dolmadan istifa edip, yeniden atanmalarını sağlamak için senaryo hazırlanıyor. Daha önce Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinden emeklilikleri yaklaşanları istifa etti-rerek Sezer'in yeni isimleri atamasının önü açılacağı belirtilirken, bu kez de Erdoğan Teziç'in istifa ederek, YÖK Başkanlığı'na yeni bir ismin atanacağı öne sürüldü. Öte yandan YÖK'te süresi dolan bazı rektörlerin de Sezer görevdeyken atanması formülü gündemde. Teziç'in rektörlükte ilk dönemi olan bazı isimleri istifa ettirip yeniden atayarak sürelerini uzatma yoluna gideceği belirtildi.

İLK SIRADA AŞKIN VAR

Sezer tarafından atama yapılması için istifası gündeme gelen isimler arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın başta geliyor. Aşkın'ın görev süresi 6 ay sonra dolacak ve süresi dolmadan istifası durumunda seçim süreci ile birlikte ataması Sezer'in görevde olduğu takvime denk gelecek. 'Keşke Anadolu Müslüman olmasaydı' şeklindeki sözleriyle tartışma konusu olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı da ikinci dönem görev süresini 2008'de dolduracak. Hülle yo-luna gidilerek Cumhurbaşkanı Sezer tarafından istifa operasyonu sonucunda YÖK Başkanlığı'na atanacağı iddia edilen Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen'in görev süresi ise önümüzdeki yıl doluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber