Şehit Teğmen Altuğ Pek için resmi tören düzenlendi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki operasyonda terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şenit olan Jandarma Teğmen Altuğ Pek'in cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2015 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit Teğmen Altuğ Pek için resmi tören düzenlendi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan Jandarma Teğmen Altuğ Pek için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesi'nin bahçesindeki törende, şehit Pek'in öz geçmişi okundu, dua edildi.

Törende konuşan Yarbay Feridun Çağlayan, terör örgütünün Türkiye'deki güven ve huzur ortamını bozmaya, halk üzerinde korku yaratmaya yönelik yöntemlerini ve hedeflerini değiştirdiğini söyledi.

Terörle mücadelenin uzun vadeli bir gayret ve sabır istediğini dile getiren Çağlayan, "Güvenlik kuvvetleri olarak en ücra köşelere kadar geniş bir alanda halkımızla bütünleşmiş şekilde, halkın desteğini alarak görevimize daha da artan bir inanç ve azimle devam edeceğiz" dedi.

Çağlayan, şehide Allah'tan rahmet, ailesine sabır diledi.

Törenin ardından şehidin cenazesi, memleketi Muğla'ya uğurlandı.

Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber