Kürt tabanlı diğer partiler de 'Çözüm Süreci'ne dahil olmak istiyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da tabanları bulunan Kürt siyasi oluşumları, HÜDA-PAR, HAK-PAR, KADEP ve AZADİ İnisiyatifi, yeni dönemde "Çözüm Süreci'nin muhatabı olmak istiyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2015 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kürt tabanlı diğer partiler de 'Çözüm Süreci'ne dahil olmak istiyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da tabanları bulunan Kürt siyasi oluşumları, yeni dönemde HDP dışındaki diğer siyasi oluşumların da muhatap alınmasını talep ediyor.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Kurucu Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çözüm Süreci'nde istenilen sonucun alınabilmesi için HDP dışındaki diğer Kürt siyasi partilerinin de muhatap alınmasını istedi.

Parti olarak Çözüm Süreci için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını belirten Yılmaz, "HÜDA-PAR olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız" dedi.

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Arif Sevinç, Çözüm Süreci'nin devam ettirilmesinden yana olduklarını, bu kapsamda ortaya konulacak somut bir projeye destek vereceklerini dile getirdi.

Çözüm Süreci'nin başladığı dönemden sonra ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi yönünde yapılan girişimleri olumlu karşıladıklarını aktaran Sevinç, sürecin asıl muhatabının Kürtler olduğunu vurguladı.

Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkan Yardımcısı Nizamettin Maskan, yeni dönem Çözüm Süreci stratejisi kapsamında partilerinin de muhatap alınmasını istedi.

"Bizim de içinde olduğumuz Kürt siyasetinin muhatap alınmasını istiyoruz. Bizler, sürece gerekli desteği vereceğiz" diyen Maskan, sürecin sağlıklı sürdürülmesi için bunun yapılması gerektiğini ifade etti.

AZADİ İnisiyatifi Genel Yürütme Kurulu Üyesi Yavuz Delal, HDP dışındaki siyasi aktörlerin muhatap alınması halinde, sürecin daha hızlı sonuca ulaşacağını bildirdi.

Kürtlerin, HDP'ye Çözüm Süreci'ni devam ettirmesi için 7 Haziran'da oy verdiğini, buna rağmen partinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini savunan Delal, bu nedenle muhataplık için yeni aktörlere ihtiyaç duyulduğu görüşünü paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber