'Silvan'da birçok vatandaş göç etti'

Kaymakam Kütük,"Son dönemde yaşanan terör olaylarından dolayı birçok vatandaşımız göç etmek zorunda kalmıştır" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2015 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Silvan'da birçok vatandaş göç etti'

Silvan Kaymakamı Murat Kütük, son dönemde yaşanan terör olaylarından dolayı birçok kişinin göç etmek zorunda kaldığını belirterek, vatandaşlara her türlü yardımı ulaştırmak konusunda gerekli çabanın gösterildiğini bildirdi.

Kütük, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede son dönemde teröristlerce gerçekleştirilen hendek kazma, barikat kurma ve kamu düzenini ortadan kaldırmaya yönelik terör olayları nedeniyle 3 mahallede sokağa çıkma yasağının uygulandığını anımsattı.

Son 10 günde güvenlik kuvvetlerine onlarca roket havan atıldığını, hazırlanan barikat ve kazılan hendeklere çok sayıda el yapımı bombanın tuzaklandığı ve patlatıldığını kaydeden Kütük, bu sürede teröristlerce açılan ateş ve roketatarlı saldırılar sonucu 2 polis memuru, biri teğmen 3 güvenlik görevlisinin şehit edildiğini, 5 güvenlik görevlisinin yaralandığını hatırlattı.

Güvenlik görevlilerine açılan ateşin kahvehanede oturan vatandaşlara isabet etmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 kişinin yaralandığını aktaran Kütük, şu ifadeleri kullandı:

"Bu konularla ilgili özellikle sosyal medyada yalan yanlış haber ve paylaşımlarda bulunulmaktadır. Güvenlik kuvvetlerimiz azami dikkat ve özeni göstermekte ve operasyonu başarıyla yürütmektedirler. Söz konusu mahallelerde son dönemde yaşanan terör olaylarından dolayı birçok vatandaşımız göç etmek zorunda kalmıştır. O bölgede oturan vatandaşlarımıza her türlü yardımı ulaştırmak konusunda personellerimiz gerekli çabayı göstermektedirler. O bölgeden ayrılan ve başka yerlere taşınan vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanmaya çalışılmaktadır. Bu konuda talebi olan vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ulaştıkları takdirde nerede olursa olsun yardım yapılacağının bilinmesini arz ederiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber